Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Norling om nyförvärvet: ”Kämpade hårt för att han skulle välja bort hockeyn”

Foto: Scanpix

Rikard Norling

Magnus Eriksson är klar för Malmö FF.

Tränaren Rikard Norling minns Eriksson väl från AIK.

- Han var extremt talangfull som hockeyspelare och både jag och Micke Stahre kämpade hårt för att han skulle välja fotbollen, säger Norling till fotbollskanalen.se

Malmö FF presenterade på måndagen värvningen av före detta Åtvidabergsanfallaren Magnus Eriksson från belgiska Gent och Rikard Norling låter nöjd med värvningen.

- Vi är förhoppningsfulla tillsammans med Magnus och, tillsammans med alla MFF:are, säger Norling.

Hur tänker du dig att han ska användas?

- Wilton huserade ju i en speciell yta på planen och jag tror att även om Magnus normalt sett kommer från ett annat ställe på planen så är det ungefär samma yta han huserar i.

Lite tillbakadragen anfallare?

- Ja, precis. I och med att Wilton inte är kvar hos oss så känns det helt rätt. Hade Magnus och Wilton spelat tillsammans hade de nog trampat varandra på tårna.

Så det fanns en lucka på planen och i truppen?

- Så skulle man kunna säga. Det känns jättebra. Det måste finnas någon form av logik i de olika spelarnas instinkter. Tittar man i våran forwardbesättning så är det egentligen bara Dardan (Rexhepi) som har samma egenskaper att både gå på djupet och samtidigt vara lite spelförande. Tittar man på Benjamin Fadi och Tokielo Rantie så är det två spelare som är väldigt snabba och starka i djupled. Och Petter Thelin som vi har värvat är väl i och för sig lite mer en targetspelare, men en spelare som vi ser mer på sikt.

På tal om Malmö FF:s anfallsbesättning så har det höjts frågetecken kring den bristande rutinen efter att både Daniel Larsson och Wilton Figueiredo lämnat. Fram tills igår var Tokelo Rantie äldst med sina dryga 22 år. Nu har Magnus Eriksson värvats, och då han fyller 23 i april så är han nu den mest rutinerade anfallaren i laget.

- He he, det är väl ganska slående att vi på första presskonferensen pratade om att en 22-åring ska bidra med rutin. Men även om en 22-åring kanske saknar livsrutin så kan han ha mycket rutin från planen och av fotbollsspel. Ser man det på det viset så har vi flera 22-åringar som är väldigt erfarna. Det är upp till mig och Daniel (Andersson) och resten av ledarna att bidra med livserfarenheten.

Du tränade AIK 2007 medan Magnus Eriksson var junior i klubben, hur minns du honom därifrån, om du minns honom?

- Jag minns honom väl. Hade inte honom direkt i a-truppsträning eftersom han var väldigt ung då. Han var extremt talangfull som hockeyspelare då och både jag och Micke Stahre kämpade hårt för att han skulle välja fotbollen. Han var en skicklig hockeyspelare och vi var förhållandevis övertygade om att han skulle välja hockeyn så vi gjorde ett ordentligt försök att få honom att välja fotbollen, och det gjorde vi! Och det tror jag att fotbollsverige idag och kanske tio år framåt kommer att vara glada för.

Eriksson säger så  här om tiden i AIK då han träffade på Norling:

- Jag lärde känna honom då och när jag spelade i AIK:s samarbetsklubb Väsby hade jag också mycket att göra med honom. Det är en duktig tränare och när han ringde mig och berättade hur han upplever mig som spelare stämde det bra överens med min egen bild, säger han till Skånska Dagladet

Publicerad 2013-01-22 kl 12:39
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons