POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MALMÖ FF

Norling om Ranegie: Vi hjälpte honom att komma ut vid den åldern

Mathias Ranégie försvann ut till Udinese vid 28 års ålder. Mycket tack vare Malmö FF, menar Rikard Norling.

– Vi hjälpte honom att komma ut vid den åldern, säger Norling. 

Han tvingades sälja sin skyttekung, men för Malmö FF:s tränare Rikard Norling kom det inte alls oväntat att Mathias Ranégie försvann, trots 28 års ålder.
– Om jag ska vara helt ärlig, en sådan som Ranégie, tillsammans med vår dragningskraft som klubb, Malmö FF som företeelse, och en fantastisk fysstab som gjort honom ytterligare kraftfull, så hjälpte vi honom att bli proffs vid 28-29 års ålder, säger Norling till FotbollDirekt.se.
… Det kanske är med en dåres envishet, men jag vill hävda att det är skillnaden till att han är ute i Udinese i dag. Han tog steget, fick ett skyltfönster som är top of the line.

Norling berättar om hur medveten han är om den "utsatta" situationen Malmö FF har vad gäller att förlora spelare. De satsar ungt, och ofta lyckosamt.
– Ser man på Ranégie så kan man ju tänka sig hur intresset är kring de yngre spelarna. En sån som Miiko (Albornoz) nu till exempel, han har exploderar i sin utveckling och fortsätter han såhär så, det kommer bli väldigt svårt för oss att behålla honom. Jag kan ju inte gå hit och dela ut ögonbindlar till agenterna. De kommer hit, de vet varför de kommer hit, och sen ser de såna spelare som är blott 20 år.
– Det ställer å andra sidan krav på oss i andra änden, hur väl förberedda vi är på att hela tiden ha verksamheten flytande på samma nivå. Att vi ska ligga på topp hela tiden i allsvenskan, med unga spelare. Där kommer det stora kravsättandet på oss i organisationen.

Det kändes som att Ranégie försvann rätt snabbt, var ni förberedda?
– Det är fem i tolv som allt blir klart. Så är det, det blev som det blev och han försvann och det är bara stort lycka till på så sätt. Jag är ju medveten om min roll i det här och vilka förutsättningar som gäller, saker och ting hänger ihop och det är inte bara jag, utan det finns en ekonomisk situation och vissa beslut som jag inte kan rå över men som jag också står bakom naturligtvis.

 

Publicerad 2012-09-18 kl 13:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå