Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Nu letar MFF ersättare: "Sitter lite på pottkanten"

Foto: Pernilla Wahlman, Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Rikard Norling

Malmö FF chockades av Rickard Norlings avhopp.

Arbetet med att hitta en ersättare börjar från noll.

- Det fanns inget som tydde på detta. Vi kan inte lova att vi har en ersättare på plats när träningen drar igång i januari, säger MFF:s styrelseordförande Håkan Jeppsson till Sydsvenskan

MFF hade startat förberedelserna för ett 2014 med Champions League-kval och en kamp om ett nytt SM-guld. Efter att huvudtränaren Rikard Norling chockartat hoppat av tvingas man börja om.

- Inför 2014 fanns ingenting som tydde på att Rikard skulle lämna. Det kändes som att det var väldigt harmoniskt runt laget och att samarbetet i staben fungerade väldigt bra. Vi kunde inte förutse detta, säger Håkan Jeppsson till Sydsvenskan.

I och med att MFF-ledningen togs på sängen av avhoppet har man inte någon lista på potentiella ersättare.

- Det blir givetvis hög press på det arbetet. Vi känner till ett antal namn, men vi har ingen het lista, säger Jeppsson.

Han vill inte kritisera Norling för avhoppet, men medger att Malmö hamnar i en svår sits efter att han lämnat så hastigt.

- Jag har ingen anledning att rikta någon kritik mot Rikard. Men lite på pottkanten sitter vi nu när vi dragit igång förberedelserna inför 2014. Vi hade kunnat hålla Rikard kvar genom att driva en process. Men MFF-jobbet är tufft och man måste vara 100 procent motiverade och det är inte Rikard, säger Jeppsson till Sydsvenskan.

Publicerad 2013-11-27 kl 11:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons