Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Pontus Jansson nära Torino: "Lämnar som Bosman i sommar"

Åge Hareide funderar på att bänka Pontus Jansson.
Enligt uppgift till fotbollskanalen.se är mittbacken på väg att skriva på för Torino.
- Det betyder att han lämnar MFF som Bosman i sommar, säger en källa med insyn.

Sommaren 2009 skrev Pontus Jansson på ett femårskontrakt med Malmö FF som nu är på väg att löpa ut. Till Sydsvenskan säger sportchefen Daniel Andersson att det mesta tyder på att mittbacken lämnar som Bosman i sommar, mitt i den allsvenska säsongen och precis innan laget ska spela Champions League-kval. Därför funderar Åge Hareide på att peta 23-åringen och i stället satsa på Erik Johansson och Filip Helander. Anmärkningsvärda uttalanden från sportchef och tränare – men enligt uppgift till fotbollskanalen.se är Pontus Jansson nära att skriva på ett så kallat pre contract med Torino.

- Pontus är på väg att göra klart med Torino vilket betyder att han lämnar MFF som Bosman i sommar, säger en källa med insyn.

Eftersom kontraktet går ut om mindre än sex månader (31 juli) så får Pontus Jansson lov att skriva på för en annan klubb. I början av januari skrev fotbollskanalen.se att Torino, Cagliari och FC Köpenhamn ville ha mittbacken och då sa vd:n Per Nilsson så här:

- Jag vet inte vilka klubbar som är med i bilden, det får du ta med honom. Men jag har ju hört om intresse från Italien tidigare.

I Torino spelar Alexander Farnerud och precis som Pontus Jansson har han Martin Dahlin som agent. Det italienska laget ligger på nionde plats i Serie A.

Publicerad 2014-03-11 kl 15:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons