Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Rantie såld för 20 miljoner - men MFF får knappt halva summan

Foto: Scanpix

Bournemouth köper Tokelo Rantie för 20 miljoner.

Men MFF får knappt halva summan.

- Inga kommentarer, säger vd:n Per Nilsson till fotbollskanalen.se.

Malmö FF säljer Tokelo Rantie mitt i den allsvenska guldstriden. Enligt uppgift till fotbollskanalen.se köper Bournemouth loss anfallsstjärnan för ungefär 20 miljoner kronor - men MFF kan glömma att få hela summan.

I april köpte Malmö FF loss Tokelo Rantie för ungefär 5 miljoner kronor från den sydafrikanska akademin Stars of Africa där han tidigare var utlånad ifrån. Nadime Mahmood äger akademin och är samtidigt Ranties agent - enligt uppgift till fotbollskanalen.se drog han först in ett antal miljoner när MFF gick från lån till köp av anfallaren samtidigt som han förhandlade till sig en stor del av rättigheterna för Rantie. Nu erfar fotbollskanalen.se att han får ungefär halva summan av de de 20  miljoner som Bournemouth lagt.

- Inga kommentarer. Vi har en formel i kontraktet där vi inte får 100 procent, men vi har valt att inte gå ut med exakt hur den formeln ser ut, säger Malmö FF:s vd Per Nilsson till fotbollskanalen.se.

Helsingborgs förre tränare Bosse Nilsson, nu i IFK Hässleholm, tog Tokelo Rantie till Sverige. Han bekräftar till fotbollskanalen.se att MFF inte får hela summan som Bournemouth har lagt.

- Nej, MFF får inte hela beloppet. Det är en vidareförsäljning, men jag vet inte hur den ser ut. När någon lyckas från akademin så ska akademin ha pengar, säger han.

Publicerad 2013-08-28 kl 18:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons