Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Rosenberg dissar Guidetti - och talar ut om besvikelsen på MFF: "Mycket märkligt agerat"

Foto: Scanpix

Markus Rosenberg är besviken på MFF. I en intervju med Kvällsposten berättar han om de strandade kontraktsförhandlingarna - och ger John Guidetti en känga.
- Kiese Thelin har mer talang, säger han till tidningen.

Återkomsten till svensk fotboll har varit en verklig lyckoträff för ”Mackan”, som briljerat i både allsvenskan och Champions League. Något som avsevärt bidragit till att förbättra hans naggade renommé efter den dystra tiden i Premier League och West Bromwich.

Samtidigt har Rosenbergs allt bättre prestationer gjort att intresset ökat för honom på nytt utomlands, och tidigare i höstas ville 31-åringen dra nytta av situationen genom att försöka omförhandla sitt kontrakt och stanna i MFF. Något som klubben helt verkar utesluta med hänvisning till att det nuvarande kontraktet är såpass färskt.

- Det känns som ett mycket konstigt agerande från Malmö FF. Man kommer hem och går ner i lön på grund av att det självklart inte finns några pengar i Sverige när man bara vinner allsvenskan. Men när man sen vinner allsvenskan och går till Champions League och verkligen får in de här pengarna så tycker jag personligen att de ska komma till mig och erbjuda mig ett nytt kontrakt. Det tycker inte de, säger Rosenberg i en lång intervju med Kvällsposten och tycker att klubben inte behöver utnyttja att en spelare har flera år kvar på ett kontrakt, utan att en klubb kan ge en spelare ett bättre kontrakt innan det förra löpt ut - och förtydligar att han inte har krav på att få ett längre kontrakt än sitt nuvarande.

- Nej, det handlar bara om att belöna någon som gjort ett bra år och framför allt med tanke på att jag gjorde på det sätt jag gjorde när jag kom hem, säger Rosenberg och pekar på att han valde bort mer lukrativa alternativ för att komma hem till moderklubben - och han oroar sig inte för relationen till klubbledningen efter att han uttryckt sin besvikelse.

- Nej, jag kom hem till Malmö och spelar för Malmö FF för att jag älskar Malmö FF. Jag har bara framfört vad jag tycker, att jag blev besviken.

I intervjun med Kvällsposten kommer också frågan om John Guidettis framfart i Celtic, där en målmässig succé på nytt öppnat vägen för honom till landslaget. Men enligt Markus Rosenberg finns andra spelare som borde gå före i kön till Erik Hamréns trupp. Inte minst lagkamraten Isaac Kiese Thelin.

- Av det jag har sett är Isaac mycket bättre. Guidetti får så mycket skriverier om sig utan att egentligen göra någonting. I de matcher jag såg med U21-landslaget så är det Isaac som varit betydligt bättre i alla de matcher som visades på tv. För mig går det inte att jämföra. Guidetti är mer en måltjuv, det ser man nu i Skottland, säger MFF-stjärnan som ser en större utvecklingspotential i Kiese Thelin.

- För mig är Isaac helt klart den större talangen, säger Rosenberg som tror att anfallskompisen har stor potential att utvecklas och att hans fysik tillsammans med hans teknik och huvudspel kan bli en värdefull kombination i framtiden.

- Den kombinationen är det bara Zlatan som har haft på sistone.

Publicerad 2014-12-04 kl 09:55

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER