Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Sportchefens mål - nytt guld 2014: "Ska njuta och blicka framåt"

Knappt har SM-guldet kallnat innan det är dags för Malmö FF att blicka framåt.

Målet är att 2014 upprepa årets succé och samtidigt lyckas i kvalet till Champions League — trots att spelarförluster är att vänta för det lovande unga laget.

Mästarlagets sportchef Per Ågren ger säsongen högsta betyg. Fem av fem.

- Absolut en femma. När man går så här långt, tar SM-guld med ett så pass ungt lag och var klara redan i näst sista omgången, säger Per Ågren, som låter förvånansvärt pigg dagen efter guldmatchen i Borås.

- Sedan är möjligtvis baksidan på myntet av att ha ett väldigt ungt och lovande lag att vi har många spelare som både vill ut och har ögonen på sig. Det är klart, vi pratar ju väldigt mycket om vikten av kontinuitet, och då är det jobbigt om och när man förlorar sina bästa spelare.

Att titta framåt redan dagen efter ett SM-guld, innan serien ens är färdigspelad, kan verka hastigt. Men sådan är en sportchefs lott.

Hur upprepar man framgången?

Nu är frågan hur MFF ska lyckas med det som blivit så förtvivlat svårt — att vinna allsvenskan två år i rad. Och det samtidigt som laget ska försöka nå framgångar i Europaspelet, en kombination som visat sig för tuff för alla svenska mästarlag det senaste decenniet.

- Nyckeln är att man är van vid det. Vi gjorde det 2011, med blandad framgång. Men det är ett sätt att vänja, kropp, spelare och lag, säger Per Ågren.

- Att spela fler matcher och träna därefter, så som man gör i andra länder, det är också en utmaning som man måste klara av.

Tid för att njuta

Per Ågren jobbar sedan länge med planeringen inför nästa säsong. Han nämner inga namn, men medger att en ny anfallare står högt upp på önskelistan. För när Jiloan Hamad försvinner blir det naturligt för guldhjälten Guillermo Molins att ta steget ner på högeryttern.

TT: Molins spelar ju helst på kanten, men det är inte så att han kan tänka sig att stanna på topp nu när han gör så mycket mål?

- Det tror jag nog att han kan, eftersom han varit så lyckosam som han har varit. Men det är i vår klubb helt upp till Rikard Norling, vår huvudtränare.

TT: Hur länge kan du njuta innan du går upp helt i nästa säsong?

- Njuta ska vi göra. Men jag tror att det blir så att det finns timmar eller dagar vi njuter. Sedan kopplar vi på och jobbar framåt. Sedan kanske det kommer någon dag då vi fortsätter njuta lite. Jag tror det blir en blandning av att njuta och blicka framåt.

Publicerad 2013-10-29 kl 15:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons