POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Sudic-irritation mot Norling: ”Jag är värd mer speltid”

Efter två års skadehelvete är han tillbaka på allvar igen. Men trots en hel del speltid vill Jasmin Sudic ha mer.
– Jag har bevisat att jag förtjänar mer än vad jag fått, säger mittbacken.

2009 slog Jasmin Sudic igenom med dunder och brak. Mittbacken tog allsvenskan med storm, som 19-åring. Men sedan tog det stopp. Två korsbandsskador senare är försvararen äntligen tillbaka på riktigt igen och har i år spelat fler matcher än på tre säsonger.

Sudic har fått starta tre allsvenska matcher – och hoppat in i fem. Samtidigt spelade han både i cupen mot Sandviken och i träningsmatchen mot Lazio.

– Först och främst så är jävligt skönt att bara vara frisk, att kunna gå av träningen utan någon känning eller behöva tänka på knät. Det känns jävligt bra och jag har inte drabbats av några bakslag, tack och lov, säger Sudic till FotbollDirekt.se.

– Sen vill jag spela hela tiden och jag är absolut inte nöjd med speltiden. Alla andra spelare hade säkert varit nöjd med några matcher om man varit borta i två år, men jag har bevisat på träningarna att jag är värd mycket mer speltid än vad jag fått, fortsätter 21-åringen.

Hur är dialogen mellan dig och Rikard Norling (Malmös tränare) då?

– Vi har ett snack, men det är bäst om det stannar mellan oss.

Men du trivs med honom?

– Om jag säger såhär, hade vi tyckt samma saker så hade jag spelat fler matcher. Jag känner att det går jävligt bra på träningar och så.

Sudic verkar alltså inte helt tillfreds med sin nuvarande situation, men räds inte konkurrensen.

– Malmö är en bra klubb och det kommer alltid finnas bra spelare här. Konkurrens är inget jag är orolig över. Den dagen jag är det kommer jag att lägga ner fotbollen. Jag har konkurrerat med Jimmy Dixon och Gabriel innan och då lyckades jag. Det här är inte omöjligt.

Känner du extra glädje över att spela nu efter skadan då?

– Under perioden som jag var skadad så var det bara “fyfan”. Men så fort man kommer tillbaka så släpper allt och då fokuserar man bara på jobbet. Jag känner ingenting i knät nu. Jag är en vanlig fotbollsspelare.

– Jag ser positivt på framtiden och efter den här säsongen har jag två år kvar på kontraktet med Malmö. Jag hade banat upp en väg för min karriär innan skadorna, men jag kommer att hitta rätt väg igen efter det här året. Det får bli som ett “komma igång”-år, avslutar mittbacken.

Publicerad 2012-09-10 kl 11:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå