Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Sverige och Danmark i dragkamp om MFF-målvakten - Hamrén ringde Olsen

MALMÖ. Sverige och Danmark är i en dragkamp om att säkra upp Robin Olsen.
Båda landslagen har hört av sig till MFF-målvakten.
- Kul att båda har ringt samtidigt som det blir ett svårt beslut, säger han till fotbollskanalen.se.

Malmö FF är på väg att försvara SM-guldet vilket ingen har klarat av sedan Djurgården 2003 och dessutom är man det första svenska laget på 14 år som är i Champions Leagues gruppspel. Robin Olsen har stor del i framgången, något som både Sverige och Danmark har uppmärksammat. MFF-målvakten är född i Sverige men har danskt pass eftersom båda föräldrarna är därifrån.

- Jag har haft kontakt med både Sverige och Danmark. Så det är båda delarna nu, men just nu känns det inte som att det är aktuellt för någon av dem eftersom jag inte har blivit uttagen någonstans. Så beslutet om vilket land jag vill spela för, det får jag ju fundera på när den dagen kommer, säger han till fotbollskanalen.se.

Även om det inte är aktuellt nu borde du väl finnas med i landslagens framtida tankar eftersom båda har tagit kontakt med dig?

- Jo men så är det väl säkert. De har väl uppmärksammat mitt spel den här säsongen. Det är ju bara kul att båda har hört av sig samtidigt som det faktiskt blir lite svårt. Men det är klart att det är skitkul.

Vilket land känner du mest för?

- Jag är dansk på passet. Jag har danska föräldrar men är född i Sverige. På det sättet känner man sig väl mer dansk. Men det är klart, jag har ju bott här i hela mitt liv så det är lite av båda delarna.

Hur hade du ställt dig om du fått frågan i dag?

- Det vet jag inte. Jag hade ett samtal med Erik (Hamrén) där jag fick höra hans tankar. Men jag vill prata med Danmark också och höra vad de säger. Sedan får vi se. Jag har pratat med dem, men nu ska vi träffas också.

Hur ser du på din säsong?

- Det gick väldigt bra i början med tre raka nollor. Sedan hade jag några tveksamma ingripanden efter det, men jag stärktes av det och lärde mig mycket. Därefter har det bara gått uppåt. Vi har haft flyt i spelet. Vi har tagit igenom oss kvalrundorna till Champions League och hela vägen in, det stärker en bara ännu mer. Man får ett självförtroende som man inte har haft tidigare.

Du gjorde några bra matcher när Johan Dahlin var skadad förra säsongen. När han flyttade var en del tveksamma till om du var redo för en hel säsong med att försöka föra MFF till ett SM-guld och med spel i Europa – hur tycker du att det har gått?

- Det har gått väldigt bra. Det är klart att det finns några matcher som man är mindre nöjd med, men i det stora hela har det gått väldigt bra.

I somras hade Robin Olsen chans att flytta utomlands. Turkiska Mersin la bud, men MFF ville inte släppa sin målvakt.

- Det är klart att jag har ambitioner att flytta utomlands och om jag fortsätter att spela bra så dyker det säkert upp fler chanser. Nu är jag i Malmö och är väldigt nöjd med det. Vi spelar i Champions League och det är matcher som ger mig ovärderlig erfarenhet, säger Robin Olsen som har ett år kvar på kontraktet med MFF.

Har ni pratat något om förlängning?

- Nej vi har inte pratat om det, men det är inte konstigt eftersom vi är mitt i massa viktiga matcher och det är fullt upp med att ha fokus på det.

Publicerad 2014-10-01 kl 06:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons