POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
MALMÖ FF

Torino köper loss Jansson i förtid - då får MFF pengar: "Önskar honom lycka till"

Foto: SCANPIX

Torino köper loss Pontus Jansson en månad i förtid.

På så sätt förhandlar Malmö FF till sig en övergångssumma för sin stjärnback.

- Vi önskar honom stort lycka till i Italien, säger Daniel Andersson.

Redan i april skrev den landslagsmeriterade försvararen på ett avtal med Torino i Serie A, vilket innebar att han skulle flytta som Bosman 1 augusti. För MFF:s del utgjorde affären ingen ekonomisk jackpott, men däremot skulle den italienska klubben få betala ut omkring 4,5 miljoner kronor i så kallat utbildningsbidrag.

Men i sista stund förhandlas flytten om. Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson berättar för fotbollskanalen.se att man enats med Torino om en regelrätt försäljning så att Jansson går över till Serie A-laget redan 1 juli, en månad tidigare än planerat.

- Vi har kommit överens med Torino, så det är helt klart. Men vi går aldrig ut med några summor kring vad det innebär för oss, säger Daniel Andersson.

Är det ett högt eller ett mer symboliskt belopp?

- Vi hade ju utbildningsbidraget som vi skulle få, sedan får man såklart lägga övergångssumman i förhållande till det.

Det blir lite mer nu?

- Man får ta hänsyn till hur stort utbildningsbidraget hade blivit, det var så jag menade.

Hur summerar du Pontus tid i MFF?

- Jag har ju varit med under hela hans utveckling och sett kliven han tagit, han har varit väldigt duktig för oss framför allt på höstarna och han var en starkt bidragande orsak till guldet förra året.

Känns Torino som ett lämpligt kliv?

- Ja, det tycker jag. Han har visat vad han kan i allsvenskan och jag är övertygad om att det kommer att gå bra i Italien.

Med all sannolikhet betyder den nya överenskommelsen att Pontus Janssons gamla förening, Arlövs BI, får del av pengarna. Något som inte hade varit fallet om han gått som Bosman. När fotbollskanalen.se talar med ordföranden Jolanta Monsert bekräftar hon att det finns en klausul som ger division 6-klubben rätt till en viss procentsats av den totala köpeskillingen.

- Det stämmer, och om det stämmer som du säger att MFF sålt Pontus blir det så. Men jag vill avvakta med att uttala mig mer innan jag fått del av detaljerna.

Publicerad 2014-06-12 kl 15:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå