TV: Berget fixade tre poäng för MFF - norrmannen sänkte HBK med två mål

En leder skytteligan - den andre leder assistligan. Norrmännen Jo Inge Berget och Magnus Wolff Eikrem levererar för Malmö FF.
- Jag gjorde inte så många mål i fjol, så jag fick spara några till i år, sade skyttekungen Jo Inge Berget efter 3-1-segern mot Halmstad.

När det regerande mästarlaget Malmö FF skulle förstärka truppen efter sina tunga spelarförluster vände tränaren Åge Hareide blicken mot walesiska Cardiff.

I The Championship-klubben hittade den norske MFF-tränaren två landsmän som fått sparsamt med speltid och när Malmö hörde av sig valde Jo Inge Berget och Magnus Wolff Eikrem att bryta sina kontrakt med Cardiff.

Berget femmålsskytt
Och den norska duon har levererat för Skåneklubben. När Malmö vann komfortabelt med 3-1 mot Halmstad svarade Berget för två mål och 24-åringen står nu noterad för fem fullträffar denna allsvenska säsong. Precis som Djurgårdens Nyasha Mushekwi.

- Vi kommer till många chanser och det har vi gjort i de flesta matcher. Det hjälper ju, sade Berget när han fick frågan om förklaringen till målformen.

Efter att Pawel Cibicki inlett målskyttet satte Berget 2-0 fem minuter senare i den 34 minuten - läckert framspelad av Wolff Eikrem, som nu svarat för sex framspelningar.

- Det var ett fint mål. Det var en fin löpning och bra avslut, sade Wolff Eikrem.

Bergets 3-1 var en riktig kanon rakt upp i krysset sex minuter in på andra halvlek.

- Jag träffar den fint med vänsterfoten och det var skönt att den smet in i krysset, sade Berget.

Senast fick Malmö nöja sig med 3-3 borta mot Falkenberg efter att ha varit i ett 0-2-underläge. Trots ett stort övertag kom Halmstad, åtminstone målmässigt, in i matchen när Kwame Karikari reducerade strax efter MFF:s andra mål.

- Då går vi ner oss och det ska vi inte göra. Matchen är helt likt Falkenbergsmatchen. När vi är så överlägsna ska vi inte slarva, sade MFF-tränaren Åge Hareide.

"Malmö bästa laget"
Halmstad tog säsongens första trepoängare via 1-0 senast mot topplaget Elfsborg. Mot MFF kunde hallänningarna inte återupprepa succén, men i slutskedet missade Junes Barny en straff och därmed chansen att sätta nerv i matchen.

- Vi är inte mil från poäng, enligt mig. Sätter vi straffen är det ändå tio minuter kvar, sade tränaren Jan Jönsson.

Halmstad har nu mött tre tippade topplag - AIK (1-2), Elfsborg och Malmö.

- Malmö är det bästa laget som vi har mött, sade Jönsson.

Så startade lagen:

Malmö: Olsen - Tinnerholm, Johansson, Bengtsson, Yotun - Wolff Eikrem, Adu, Lewicki, Cibicki - Rosenberg, Berget.

Halmstad: Lukic - Baffo, Liverstam, Ali Khan, Ljung - Westerberg, Gyan, Rojas, Barny - Keene, Karikari.

Publicerad 2015-04-29 kl 21:02