TV: Häcken blev historiskt borta mot Malmö FF

Malmö FF

Malmö FF jagade fjärde raka segern och en andraplats i den haltande tabellen — men straffades av Häckens sylvassa anfall.

Moestafa El Kabir och Rene Makondele låg bakom det mesta när Hisingslaget tog en tung 3—1-seger borta mot MFF.

Tre poäng mot hemmastarka Malmö. Två segrar i följd för första gången den här säsongen.

Häcken är på gång.

- Jag tycker vi gör vår bästa match i år, säger Moestafa El Kabir, som gjorde sitt tionde mål för året och därmed tangerade sitt allsvenska rekord.

Varför går det så bra i år?

- Jag sätter de mesta av mina chanser som jag får. Jag vet att jag kan. Det är kanske ni som är förvånade i media, för jag har alltid trott på mig själv, och Häcken har trott på mig från första början eftersom de hämtade mig när jag var skadad.

- Det uppskattas och då vill man betala tillbaka.

"Ska offra lite av sin fritid"

Nyckeln till årets framgångar framför motståndarmålen är så enkel som att han har fått vara skadefri, säger El Kabir. För att hålla sig frisk pendlar han från Göteborg till en naprapat samt en personlig tränare i Malmö för behandlingar och extraträning.

- Man ska offra lite av sin fritid. Varje gång jag är ledig pendlar jag ner, oftast en gång i veckan, säger Moestafa El Kabir.

Det ser ut att ha betalat sig. Gästerna hade knappt känt på bollen när Malmös Dardan Rexhepi brände ett bra läge i den nionde minuten. Spelet vände snabbt — och Häcken tog ledningen. Moestafa El Kabir slog inlägget från vänster som en omarkerad Rene Makondele enkelt nickade i mål från nära håll.

Plötsligt var det fullt blås åt båda håll, noll kamp på mittfältet, snurriga försvar och en hel massa chanser. En matchbild som passade hemmalagets ineffektiva anfall sämst.

Mål på tilläggstid

Häcken var desto effektivare. I den 32:a minuten small det igen när El Kabir fick chansen. 2—0 till Häcken.

Emil Forsberg tände hemmahoppet när han reducerade med ett vackert långskott tre minuter senare. Men på tilläggstid i första halvlek väggspelade sig Häcken genom Malmös försvar — och återigen spelade El Kabir fram Makondele till ett enkelt avslut samt 3—1 till Häcken inför nästan 12 000 MFF-supportrar.

- Allting gick som vi ville och så som vi kan. Tre fantastiska anfall, och vi är effektiva, säger Moestafa El Kabir.

Inget lag har någonsin gjort tre mål mot Malmö FF på Swedbank Stadion men Häcken klarade av det på en halvlek.

Publicerad 2013-06-27 kl 19:49