TV: Lillebror Albornoz vann brödrakampen

Malmö FF

Lillebror Miiko Albornoz vann kampen mot storebror Mauricio när ett skadedrabbat Malmö FF slog Brommapojkarna borta med 3-1 (1-0).
- Skönt att få vinna och ta tre poäng, sade Miiko Albornoz.

Det var två lag i behov av en framgång som möttes på Grimsta på lördagen. Brommapojkarna med en förnedrande 0-6-match mot Elfsborg senast och topptippade Malmö FF med fyra oavgjorda och en förlust på fem senaste matcherna.

Kung Daniel tillbaka

Malmö är skadedrabbat och Daniel Andersson fick göra tillfällig comeback, senaste matchen var i augusti. Nu spelade han mittback i drygt 70 minuter.- Jag har sprungit lite i parken. Och så lite intervall senaste tiden. Men det skulle egentligen inte gå, sade Andersson.

- Fantastiskt att se Daniel tillbaka. Han var ju kung, en farsa på planen i dag, sade Miiko Albornoz.

På mittfältet fick 17-årige Erdal Rakip göra sina första 90 minuter i allsvenskan, sedan Pontus Jansson tvingats tacka nej med minuter kvar till matchen.

Emil Forsberg fick också ett sent matchbesked. Och trots att han inte gjort ett allsvenskt mål så tvekade han inte när Malmö fick en frispark i 23:e minuten.

- Jag sa att jag var sugen på att ta den, sade Forsberg som bara gjort tre matcher från start.

Känslosam återkomst

Malmös dominans fortsatte även om BP fick ett par chanser i slutet av halvleken. Hade Mauricio Albornoz nått högst på ett inlägg hade han tagit ledningen i kampen med lillebror.

- Tur att han inte gjorde mål där, sade Miiko Albornoz som för första gången fick möta BP i allsvenskan.

- Det kändes konstigt att sätta på sig en annan tröja än BP:s här på Grimsta. Jag är ju uppfostrad här.

Någon direkt närkamp blev det aldrig mellan bröderna.

- Nej, vi fick aldrig chansen att komma riktigt nära varandra, sade lillebror med ett leende.

Fem minuter in i andra gjorde Nicklas Bärkroth det han är suverän på, sprang ifrån sina försvarare. Visserligen var kanske inte Malmös mittbackar de snabbaste men det ryck, den fart som Bärkroth visade på Serge-Junior Martinsson Ngoualis passning var imponerade. Likaså kylan när han placerade kvitteringen bredvid Robin Olsen i Malmömålet.

Kylig var även Emil Forsberg när han lugnt prickade in sitt andra allsvenska mål i 58:e. Och Simon Thern fick mycket tid på sig för 1-3 med tio minuter kvar.

- Vi fick jobba väldigt hårt i dag. Men det gav utdelning. Skönt att få med sig en vinst inför uppehållet, tyckte Miiko Albornoz innan han skyndade iväg för släktmiddag.

- Hela släkten var här i dag, även från Finland. Mamma fyller 50 år och vi ska grilla.

Det lär nog bli en del pikar till storebror Mauricio under den grillningen, lillebrors lag var ju bäst.

Publicerad 2013-06-01 kl 16:09