TV: Malmö FF:s klassmål gav serieledning

Malmö FF

Malmö slog Gelfe med 3-1 efter mål av Magnus Eriksson, Jiloan Hamad och Miiko Albornoz.

Gefle kom till Malmö där man aldrig vunnit, med sex raka kryss i bagaget, och skulle man kryssat igen så är det allsvenskt rekord i raka kryss. För MFF var tre poäng synonymt med serieledning.

En halvtimme in i matchen hade MFF haft ett par skott som Hugosson kunnat rädda men till slut fick Malmö hål på Gefle. Albornoz spelade in till Thern som spelade ut på högerkanten där Hamad mötte upp och slogg ett inlägg snett inåt bakåt där Magnus Eriksson slog till med en kraftfull nick som Hugosson inte kunde stoppa.

Det tog dock bara några minuter innan Gefle hade kvitterat. Lundevall vände bort sin försvarare på högerkanten och slog ett inlägg mot bortre stolpen där Dahlberg dök upp mellan Albornoz och Jansson och kunde nicka in 1-1.

Men i den andra halvleken tog Malmö tillbaka ledningen. Jiloan Hamad vände med en fint bort tre motståndare innan han placerade in bollen. Hugosson stod kvar som en staty och hann inte ens reagera.

Om det målet var snyggt så var 3-1-målet ännu vassare. Miiko Albornoz vek in från sin plats som högerback och letade passning. När han inte hittade något alternativ drog han till med vänstern - rakt upp i krysset.

Malmö FF: Dahlin - Albornoz, Jansson, Johansson, Ricardinho - Hamad, Halsti, Thern, Forsberg - Rantie, Eriksson

Gefle: Hugosson - Asp, Fällman, Wikström, Portin - Lundevall, Hansson, Abdullai, Lantto - Dahlberg, Orlov

Publicerad 2013-07-07 kl 17:02