TV: Malmö mosade Åtvidaberg

Malmö FF

Malmö tände på alla cylindrar och klämde till Åtvidaberg med 4—0 (1—0) hemma på Swedbank stadion, och fortsätter toppa allsvenskan.

De två första målen satte Magnus Eriksson, AIK:aren som fick till det med målskyttet i Åtvidaberg förrförra säsongen men inte i belgiska Gent i fjol.

Men MFF höll ett öga på anfallaren och nu är han sedan i år hos "di blåe".

Det har gått bättre och bättre och gick riktigt bra mot hans gamla lag.

Efter en halvtimme sköt 23-årige Eriksson 1—0, via målvaktens vänstra stolpe. På en genial passning från Jiloan Hamad.

- Det var bara att lägga in den, sade Magnus Eriksson.

Och direkt efter pausen prickade han in 2—0, nu via den högra stolpen. Och en Åtvid-försvarare. Näsa för mål kallas det, och var hans sjätte för säsongen.

Stängde matchen

Malmö tog ett bastant grepp efter pausen. Men i första halvlek var Åtvidaberg nära att få första målet på ett inlägg av Viktor Prodell, som ryktas vara på väg till Belgien.

Efter en timme stängde MFF söndagens match. Då Markus Halsti byttes in och skar av ytor och Erik Friberg sköt in 3—0.

Minuterna senare klämde Emil Forsberg in 4—0.

- Härligt för oss att göra fyra mål inför MFF-familjen på läktarna. I första fick "Åtvid" ha för mycket boll, vi pressade inte men i andra var vi pigga. Vi är ett bra lag, sade Magnus Eriksson.

Åtvidaberg var stabilt och framåt före pausen. Låg högt med backlinjen och gick verkligen för seger. Och kom till Swedbank stadion med bara två förluster på de senaste nio omgångarna.

Kvar som tabelletta

Men det kostade på mot MFF som är i god form inför Europa League-kvalet mot skotska Hibernian på torsdag. Och fortsätter att toppa den haltande tabellen efter Göteborgs överraskande förlust i lördags.

Men det tar på krafterna med det täta matchandet.

- Jo, så är det, om jag som är 23 år är trött, hur känner de lite äldre det? skämtade Eriksson.

Och MFF kommer att ligga i allsvensk topp, även om Helsingborg vinner på måndagen mot Öster.

Nu kan laget ladda inför torsdagens lika viktiga kvalmatch.

- Spelarna går härifrån i kväll nöjda och glada. Nu kan de njuta ett par dagar fram till vad jag har att säga om matchplanen mot Hibernian och det är positivt, sade Malmötränaren Rikard Norling.

Publicerad 2013-07-14 kl 19:22