Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

TV: Malmömålvakten yr och fick hjärtklappning: "Inte hittat några fel"

Foto: TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Målvakten Robin Olsen kände andningssvårigheter och att pulsen rusade mot Hammarby. Han undersöktes på planen, och nu lämnar Malmö lugnande besked.
- Vi hittade inga fel, säger läkaren Pär Herbertsson.

Det var i första halvlek av 3-1-segern hemma mot Hammarby som Skånelagets Robin Olsen signalerade mot bänken för att få in MFF:s läkare. Målvakten upplevde hjärtklappning och andra obehag, vilket fick det medicinska teamet att vidta försiktighetsårgärder.

- Det vi gjorde var att vi satte en så kallad saturationsmätare på Robin för att mäta hur bra syresättning han hade och hans hjärtslag. Mätningen visade att han hade bra syresättning och vi undersökte även hans blodtryck och om han hade feber - men det hade han inte, utan alla testerna var bra. Dessa undersökningar gjorde vi på planen i den första halvleken, i halvtid och även efter matchen men vi hittade inget, säger MFF-läkaren Pär Herbertsson till klubbens hemsida.

Vad fick ni för signal av Robin när han kallade ut er på planen?
- Att han kände sig lite yr, hade svårt att andas och att hans hjärta slog fort. Alla mätningar som vi gjorde visade att han fick luft och att hans hjärta slog normalt. Vi gjorde därför bedömningen att allting fungerade som det skulle och dessutom hade han ingen feber. Vi fick inte något utslag på de objektiva testerna utan de visade bra resultat.

Samtidigt rapporterar Sydsvenskan att Olsen ändå fördes till sjukhus efter slutsignalen mot Hammarby, för att genomgå ytterligare kontroller för säkerhets skull.

– Han mår inte helt hundra, så vi följer upp det under kvällen samt morgondagen och ser hur han har det. Vi måste ta fler tester för att utesluta saker. Det kan behövas ett par ytterliga tester för att säkerhetsställa, säger naprapaten Wilner Registre till tidningen.

Är det hjärtat man vill kolla?
– Det stämmer att vi tittar på det redan i kväll. Det är hjärtat vi vill titta på och utesluta. Men det finns inget just nu att säga.

Publicerad 2015-04-20 kl 23:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons