Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

TV: Norling: ”Har känts ohållbart”

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Rikard Norling lämnar Malmö FF med omedelbar verkan.

- Det är något jag känt en tid, det har till slut känts ohållbart, sade han efter dagens presskonferens.

SM-guld och supercuptitel – det blir det sista vi ser av Rikard Norling i Malmö FF. På tisdagen sade han upp sig och på onsdagsförmiddagen meddelade Malmö FF Norlings beslut.

-  Jag träffade igår vd Per Nilsson och lade fram de anledningar som gör att jag satt där med en penna i handen och ett papper med min uppsägning framför mig, säger Rikard Norling som inte vill dela med sig av anledningarna.

- Det är något som jag initialt har velat att vi inte går ut med det offentligt. Vad gäller att offentliggöra det här så finns det säkert för och nackdelar, vi har valt den här vägen och det känns rätt.

Hur har du kommit fram till beslutet?

- Det är inget jag har fattat i affekt, det är något jag känt en tid och det har till slut känts ohållbart och då kom jag fram till att tyvärr är detta det beslut jag fattat.

Det har talats om en konflikt mellan dig om somliga i ledningen, vad säger du om det?

- Kan väl säga att jag hoppas och tror att jag går här ifrån och fortfarande kan krama vem det än är när jag träffar dem i framtiden. Jag går inte in på anledningar här och nu för till slut så har jag inte fullföljt min idé om hur det här ska presenteras.

Vad tar du med dig från Malmö FF?

- Att jag haft en fantastisk spelargrupp. Jag kommer säkert sitta och titta på gamla startelvor som fotograferats. Det gänget som var med och drev på i höst, de ligger som ett silkespapper runt mitt hjärta och skyddar det och påminner om en fin tid. Sen tränar- och ledarstaben har en stor anledning till att vi som klubb lyckades vinna två titlar i år. Jag har fått vänner för livet, och supportrar som jag inte i min vildaste fantasi kunde tro att de skulle ta sig an mig på det här sättet. Sättet jag tagits emot på var över min förväntan

Rikard Norling duckar frågan om det finns något erbjudande om ny anställning men säger att hans nya jobb inte kommer att stå i konflikt med Malmö FF, så något allsvenskt jobb under nästa säsong lär det inte bli

Foto och reporter i Malmö: Jenny Cederbom

Publicerad 2013-11-27 kl 20:07
Annons
Annons
Annons