TV: Sen kvittering räddade Malmö

Malmö FF

Mjällby såg ut som en vinnare, och Malmö FF inte som en guldkandidat.

Men storlaget lyckades få med sig en poäng, fredagens allsvenska drabbning på Strandvallen slutade 2-2 (1-0).

Henderson stöter in 1-0

Det var match i högt tempo med tuffa närkamper. Och från båda lägren snackade man om tveksamma domslut.

- Vi skulle haft tre poäng, de skapade ingenting. Deras första mål kom ur offside, och det andra var ingen straff, sade Mjällbys Kristian Haynes.

Vilket liv, glädje och besvikelse, när bortalaget fick straff och kvitterade till 2—2, Magnus Eriksson, på slutet. Den som Mjällbyspelarna protesterade mot.

- Vi gjorde en jättebra match och jag är besviken att domaren bjuder på den bara för att det är Malmö FF, sade Marcus Ekenberg och tillade med ett leende:

- Men jag ska också medge att jag gick hårt in mot Dahlin (målvakten Johan) när jag klackade in vårt 2—1. En sådan situation blåser domaren i sju av tio gånger.

Mycket snack

Så gick snacket i båda lägren, båda lagen var lätt besvikna på domaren.

En titt i statistiken visade kraftigt Malmöinnehav av bollen, flest avslut totalt och på mål. Trots det var laget pressat många gånger.

Årets hetaste match på Strandvallen sågs av bland andra förbundskaptenen Erik Hamrén.

Och Mjällby stod upp mer än väl, kändes hetare, viljestarkare och tog ledningen ett par minuter före pausen.

Det efter ett mönsteranfall, snabbt och klurigt med fyra spelare inblandade. Kristian Haynes slog markinlägget i en båge mot bortre där Craig Henderson gled upp och stötte in 1—0.

Malmö kvitterade efter en timmes spel, Simon Kroon var sist på bollen i en omdiskuterade offside-situation.

Klack i röran

Men hemmalaget replikerade snabbt. Två minuter senare klackade Marcus Ekenberg in 2—1 i röran framför MFF-målet.

Mjällby kom till fredagens match med gott självförtroende. De tre tidigare matcherna mot MFF på Strandvallen sedan Mjällby kom upp till allsvenskan hade slutat 3—2, 1—1, 2—2.

MFF-tränaren Rikard Norling tyckte att hans lag spelade bra:

- Vi presterade bättre i varje fall än mot Djurgården (förlust 2—3). Att hamna i underläge två gånger var en snyting, positivt är att vi åker härifrån med poäng, det hade varit tungt att åka hem med en förlust, sade han.

Laguppställningar:

Mjällby: Asper - Ivanovski, Arokoyo, Cederberg, Agardius - Radetinac, Blomqvist, Nilsson, Henderson - Ekenberg, Haynes

Malmö: Dahlin - Albornoz, Jansson, Helander, Ricardinho - Hamad, Friberg, Halsti, Thern -  Eriksson, Rantie

Publicerad 2013-05-17 kl 20:42