Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

TV: SvFF hälsar på Thern - vill ta del av talangsuccén

Nästa

Avbryt
Försök igen

Jonas Therns ungdomsakademi har slussat fler än 40 talanger till elitfotbollen. Nu ska SvFF ta del av hans metoder.

- De kommer hit på ett möte, säger VM-hjälten när fotbollskanalen.se träffar honom i Osby.

Med en lång erfarenhet som mittfältsdirigent och pådrivare i såväl landslag som klubblag valde Jonas Thern att slå in på tränarbanan efter sin aktiva karriär. Först var han ledare på seniornivå, i bland annat Halmstad, men sedan ett antal säsonger tillbaka driver han en ungdomsakademi som nått stora framgångar. Totalt sett handlar det om ett 40-tal löftesrika spelare som passerat genom Therns verksamhet och vidare till minst superettan och allsvenskan.

Trots det har gensvaret från fotbollförbundet varit svalt. Fram tills nu. När fotbollskanalen.se träffar Thern i samband med inspelningen av podden ”Lundh” berättar han att SvFF ska skicka representanter till Osby för att lyssna in vilka arbetssätt han använder i förädlingen av talanger till fullfjädrade toppspelare. Enligt Thern själv hämtas mycket av inspirationen från Holland och Ajax, och det handlar om att ingjuta mod och ge plats åt eget inflytande hos adepterna.

- Man måste få chansen att jobba med sin egen hjärna. Det finns ingen vits med att ledarna står och dikterar hur spelarna ska agera i varje situation. För att utvecklas måste man testa sina egna gränser också, säger Thern.

Publicerad 2014-10-06 kl 23:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons