Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Ur senaste Offside: Pekalskis kritik mot MFF och Norling

Foto: Scanpix

Medan lagkamraterna i MFF jagade SM-guld bar Ivo Pekalski på helt andra känslor. Kärleken till fotbollen hade försvunnit. I senaste numret av Fotbollsmagasinet Offside berättar han varför - och riktar även hård kritik mot förre tränaren Rikard Norling. Som själv lämnade klubben på onsdagen.

Det stormar i Malmö FF. I måndags blev det klart att skadebenägne Ivo Pekalski lämnade Malmö FF för Häcken. Samtidigt gick han hårt åt sina förra klubb och berättade om hur illa de hanterat hans skador under åren som gått. I senaste numret av Fotbollmagasinet Offside berättar 23-åringen att han nyligen övervägde att sluta med fotbollen och att han inte hade någon som helst dialog med tränare Rikard Norling - som själv lämnade Malmö FF på onsdagen.

Mittfältaren anser att klubben gjort felaktiga diagnoser och att de forcerade fram alltför snabba comebacker. Säsongens problem med diskbråck var ett exempel. Först hittade de inte problemet och när han väl var på väg tillbaka ville de alltför snabbt få in honom i spel.

Pekalski berättar om hur klubben misstrodde de ryggproblem han hade i våras och som senare visade sig vara diskbråck.

"Sedan gick jag in till Rikard Norling och sa samma sak till honom. Vi hade inte pratat ordentligt på länge och det uppstod en argumentation. Han tyckte att jag skulle fortsätta träna och göra stickinhopp i matcherna. Jag hade inget läkarintyg eller bevis att visa upp, bara min egen känsla. Men den var jag säker på. Jag sa att jag redan hade kompromissat många gånger och att det inte funkade längre.

Han berättar bland annat om hur klubben i somras pressade fram en för tidig comeback.

" Jag spelade en halvlek och tog det väldigt försiktigt. I halvtidspausen sa jag till Simon Hollyhead, som var U21:s tränare i matchen: ≫Jag ar nöjd nu. Jag är rädd att baksidan går sönder om jag fortsätter.≪ Men han ville att jag skulle köra 15 minuter till. Jag var rädd för ett bakslag men ville inte vara för tjatig, så det blev så. Tidigt i den andra halvleken hamnade jag i en löpning på kanten som sista man. Da högg det till. Efter det tänkte jag: ≫Nu skiter jag i det här. De pressar mig och struntar i om jag går sönder."

Då valde Pekalski att flytta sin rehabilitering helt till Halmstad. Han tackar Halmstads BK och deras sjukgymnast Simon Bakkioui för att han orkade fortsätta med fotbollen. Det var nära att han gav upp.

”När jag kom tillbaka hängde jag mycket med familj och vänner i Lund och grubblade över mitt liv. Jag var visserligen bara 22 år, men hade slagit igenom tidigt. Kanske var det dags att göra något helt annat i livet? Kanske kunde jag hitta glädjen igen i en annan miljö? Det var många funderingar.”

Pekalski berättar ett flertal gånger i texten om att han haft svårt att nå fram till tränare Norling. Bland annat blev det frostigt dem emellan efter att Pekalski kritsiserat lagets spelsätt efter säsongens sita mmatch 2012 - bortaförlusten mot AIK. 

"Jag märkte tidigt att något var förändrat. Jag upplevde en kyla som inte funnits där tidigare. Inte från de andra spelarna, men både från tränaren och ledarstaben.
Vad tror du att den berodde på?
– I tränarens fall tror jag att kritiken jag riktade mot spelidén efter den sista matchen 2012 hade betydelse. Jag fick spela med B-laget i början av försäsongen och vi pratade inte med varandra."

Hela reportaget om Pekalski finns i Offside nr. 7 2013. 

Offside når prenumeranter den här veckan och finns att köpa i butik från och med nästa tisad.

För att läsa mer om innehållet i senaste numret, besök www.offside.org

Publicerad 2013-11-27 kl 10:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons