Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/MALMÖ FF

Zlatans PSG möter Malmö FF: "MFF tvingades ge Ibra två miljoner senast"

Zlatan Ibrahimovic möter MFF.
I sommar kommer PSG till Malmö, uppger Sydsvenskan.
- Ett sista avtal är inte undertecknat än, men vi siktar på att matchen blir runt den 10 juli, säger Per Nilsson som inte vill nämna vilket lag man ska möta.

Malmö FF har så gott som klart med en match mot ett av Europas bästa lag i sommar och enligt Sydsvenskan rör det sig om Paris SG. Det betyder att Zlatan Ibrahimovic möter sitt gamla lag, MFF.

- Ett sista avtal är inte undertecknat än, men vi siktar på att matchen blir runt den 10 juli, säger avgående vd:n Per Nilsson som dock inte vill berätta vilket lag man ska möta.

Malmö FF fick 85 miljoner kronor när Zlatan Ibrahimovic såldes till Ajax 2001, men i sin bok ”Jag är Zlatan Ibrahimovic” berättar huvudpersonen själv att han blev blåst av MFF och den dåvarande sportchefen Hasse Borg.

Trots ilskan mot sin gamla klubb återvände Zlatan den 14 augusti 2011 för en vänskapsmatch mellan Milan och Malmö FF. Enligt Expressen vägrade dock anfallaren att spela matchen innan han fått kompensation för Ajax-affären av MFF.

Zlatan krävde, enligt tidningen, två miljoner kronor efter skatt av klubben – annars skulle han inte vara med på planen. MFF ska ha tillgodosett kravet och betalat pengarna till Zlatan, utöver de 6,3 miljoner kronor Milan fick för matchen, uppgav Expressen.

– Vad det gäller Zlatan Ibrahimovic och Malmö FF har jag inga kommentarer mer än att vi i dag har en god relation, sa Per Nilsson då.

MFF:s möte med Milan 2011 blev utsålt och nu lär klubben räkna med att det även blir så mot PSG. Den 10 juli är dagen efter den andra VM-semifinalen vilket lär betyda att PSG kommer till Sverige utan en hel del stjärnor, men enligt Sydsvenskan är det klart att Zlatan Ibrahimovic kommer att vara med i Malmö med tanke på att inte Sverige spelar VM.

Publicerad 2014-03-08 kl 10:48
Annons
Annons
Annons