Malmö FF:s nya smäll - krossat av Elfsborg i träningsmatch

Elfsborg krossade Malmö FF med 4-0 i en träningsmatch i Borås.
Därmed åkte MFF på ytterligare en smäll efter uttåget ur cupen.

Malmö FF bortaspelade under lördagen mot IF Elfsborg i två träningsmatcher på Borås Arena. I den första träningsmatchen ställde den svenska mästaren och fjolårstvåan upp med meriterade startelvor, då bland annat MFF-förvärvet Antonio Colak fick göra debut.

Men det var Elfsborg som inledningsvis skapade flest heta målchanser och som var närmast ett ledningsmål. Rasmus Alm fick, i den 24:e minuten, en fin möjlighet framför mål, men fick se Marko Johansson avvärja målchansen med en fin räddning. Lite senare var även André Rømer nära, men sköt högt över mål. Till slut fick Elfsborgs utdelning i den 42:a minuten. Elfsborg spelade sig då enkelt fram till mål och Alm placerade in 1-0 i halvtid.

I början av andra halvlek hamnade även MFF i ett tvåmålsunderläge. Marokhy Ndione mötte då ett inspel i straffområdet och var kylig till 2-0. Elfsborg var sedan bättre och vann till slut med 4-0 efter mål av Simon Strand och Jack Cooper-Love. MFF hade en hel del boll, men var inte nära seger den här eftermiddagen.

MFF och Elfsborg möttes även senare under lördagen i ytterligare en träningsmatch, men då var inte lika många meriterade spelare med på planen. Den andra träningsmatchen vann MFF med 3-1.

MFF åkte, precis som Elfsborg, nyligen ut i gruppspelet i svenska cupen.

Elfsborg: Rönning - Larsson, Jarjue, Okumu, Strand - Rømer, Holmén, Gojani - Alm, Ndione, Okkels

Malmö: Johansson - Beijmo, Ahmedhodzic, Nielsen, Knudsen - Rakip, Christiansen - Berget, Toivonen, Nanasi - Colak

Publicerad 2021-03-13 kl 16:53