Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
42v

Malmö går vidare efter storförlusten: "Vi tittade längre fram än vad vi borde"

Foto: SCANPIX

Direkt efter Östersundsmatchen pratades det om dåligt presspel hos Malmö FF, som gjorde att ÖFK kom in i ytorna de ville ha. Olof Persson vill lyfta fram något annat.
- Jag tror det låg på kontot att vi blev för komfortabla, säger han till Fotbollskanalen.

Efter en 0-3-förlust mot Östersunds FK kom en söndag med träningsledighet för analys. Malmö FF:s assisterande tränare Olof Persson tryckte på den mentala biten i förlustmatchen.

- Jag tror det låg på kontot att vi blev för komfortabla, att vi tittade längre fram än vad vi borde.

- Vi såg Falkenberg spela igår. Det är ett helt annat lag, en helt annan matchbild. Det är klart att det finns en taktisk aspekt, men den största aspekten är den mentala. Att man studsar rätt igen. Vi har varit bra på det innan, nu ska vi fortsätta vara det.

Samtidigt pratar anfallaren Alexander Jeremejeff om att det var ett helt lag som inte fungerade, och vill inte fokusera på samarbetet med den nya anfallskollegan Magnus Wolff Eikrem.

- Jag tyckte inte det stämde någonstans på planen, inte mellan oss heller.

- Man är här för att man hatar att förlora, särskilt på ett sånt sätt på hemmaplan, så det är klart man nu har stor revanschlust.

Mot Falkenbergs FF saknar Malmö FF fem stycken spelare. Markus Rosenberg och Anders Christiansen är skadade. Dessutom är Rasmus Bengtsson, Oscar Lewicki, och Yoshimar Yotun avstängda. Till detta har Magnus Wolff Eikrem fortsatt ont, men ska vara spelklar enligt naprapaten Wilner Registre.

All frånvaro gör att MFF i dagsläget bara har 15 utespelare tillgängliga, inkluderat lärlingskontrakterade Dennis Hadzikadunic. Det gör att minst en U19-spelare får plats i matchtruppen. Det är en av anledningarna till att MFF i dag spelar med ett ungt lag i sin U21-match mot Brommapojkarna, säger Persson.

- Det blir bara U17-spelare. Vi tänker att vi inte har chans att nå finalen och vi behöver alla friska tills på onsdag (mot Falkenbergs FF), så vi vågar inte riskera någonting. Plus att U17, som har gjort det riktigt bra, får förlängd serie. De lyckades inte sig till slutspel så de får chansen att spela en sådan här match.

Publicerad 2016-10-24 kl 15:22
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER