Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Malmö hoppas behålla guldlaget: "Säkrat truppen så gott vi kan"

Ett SM-guld innebär klirr i kassan. Men också risk för spelarflykt till större ligor. Nu hoppas Malmö FF kunna undvika Kalmar FF:s och AIK:s öde.
- Vi har säkrat truppen så gott vi kan, säger vd:n Pelle Svensson.

Visst hann han fira lite, men redan tidigt på måndagsförmiddagen var Pelle Svensson på plats på kontoret för att ta tag i de sista detaljerna kring guldfirandet.

På tisdagen drar sedan arbetet med nästa säsong i gång på allvar. För det nyblivna svenska mästarlaget väntar nästa år dessutom bland annat kval till Champions league, förhoppningsvis med en något sånär intakt trupp.
- Vi har kontrakt med alla utom tre spelare — Jeffrey Aubynn, Yago Fernandez och Joseph Elanga. Alla andra har kontrakt, säger Pelle Svensson, men medger samtidigt:
- Sedan är de kontrakten förstås inte värda mer än bläcket de är skrivna med om det kommer någon och bjuder mycket mera pengar.

Allsvensk plantskola

Skräckscenariot är ett läge som Malmö FF:s båda företrädare på den allsvenska kungatronen fick uppleva, med spelare efter spelare som försvinner till mer lukrativa nejder.

Kalmar FF tappade bland andra César Santin, Patrik Ingelsten och Viktor Elm. AIK har blivit av med exempelvis Iván Obolo och Daniel Örlund.

Men Malmö står i alla fall lite bättre rustat, tror Pelle Svensson. Åtminstone så länge ingen utländsk klubb är beredd att öppna plånboken rejält för exempelvis Agon Mehmeti eller Daniel Larsson.
- Vår position i Europa är ju sådan att vi är lite av en plantskola för andra ligor, så det finns alltid en viss oro. Men jag är inte mer orolig bara för att vi vann guld, säger MFF-vd:n.

Räknar med förlust

För ekonomins del behövs dessutom inga spelarförsäljningar, trots att Malmö FF räknar med en förlust på omkring 5 miljoner kronor i år. De negativa siffrorna beror på att konferensverksamheten i den egna arenan inte kommit i gång som man hade hoppats på och redan nästa år tror klubben att även den delen ska bära sig.

Det i kombination med den guldeffekt som förhoppningsvis kommer gör att Pelle Svensson i stället för spelarflykt kan fundera på att förstärka truppen. Om behovet skulle uppstå.
- Bortsett från att vi inte vet helt säkert hur truppen kommer att se ut, så räcker de spelare vi har redan nu ganska långt. Det är fortfarande många unga som säkert kommer att ta ett kliv till nästa säsong.
- Men visst kan det bli aktuellt att förstärka på några positioner.

TT

Publicerad 2010-11-08 kl 14:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons