Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Malmö-ledningen kan avgå redan nästa säsong

Om inte Malmö FF lyckas nästa år kommer hela ledningen att avgå. Det berättar skånelagets styrelseordförande Bengt Madsen och vd Pelle Svensson för Kvällsposten.

Vindarna har blåst rejält kring Malmö FF och dess ledning under den gångna säsongen. Supportrarna har gång på gång visat sitt missnöje för klubben och krävt tränaren Roland Nilsson och ledningens avgång efter uteblivna resultat, interna stridigheter och misslyckade värvningar.
Men nu ställer ledningen ett ultimatum till sig själva – om Malmö inte lyckas nästa säsong måste de avgå.
– Roland Nilsson sitter bergsäkert under nästa år i alla fall. Men skulle han inte leverera något då heller så tror vi inte att han vill stanna längre. Och då förtjänar ingen av oss andra i ledningen heller att stanna kvar. Då går vi allihop, säger Bengt Madsen och vd:n Pelle Svensson till Kvällsposten.

Men för att nå ett annorlunda resultat redan till nästa säsong måste Malmö göra en hel del förändringar inom organisationen.
– Två saker framstår som helt klara – vi har släppt in för många mål i slutet av matcherna och spelaromsättningen var alldeles för stor, säger Pelle Svensson.
Han tillägger också att de divor som ansågs sig större än laget nu har lämnat klubben.

Sportchefen Hasse Borg avgår efter årsskiftet, men än har ledningen inte utsätt någon efterträdare.
– Vem det blir har vi ingen aning om, säger Bengt Madsen.
Även om klubben skördar framgångar nästa säsong tror ordföranden Madsen att hans egen tid i klubben snart är till ända.
– Jag ska ta mig en ordentlig funderare nu på hur jag ska göra. Jag är 67 år och kan, enligt stadgarna, sitta tre år till, men jag kommer att gå innan dess, säger han till Kvällsposten.

Nästa år firar Malmö FF 100-årsjubileum och det hela kan alltså firas med en helt ny ledning och tränare – om resultaten uteblir.

Publicerad 2009-11-11 kl 12:37
Annons
Annons
Annons