Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Malmö mot Kalmar i nollornas kamp: "Uppsving med nyförvärv och Nanne"

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Om de senaste veckornas trend håller i sig kommer kvällens match mellan Malmö FF och Kalmar FF att sluta mållöst.

Tre raka nollor bakåt för Malmö FF, tre raka nollor bakåt för Kalmar FF. Allsvenskans två formstarkaste lag, där MFF:s tränare Magnus Pehrsson pratar om att KFF har fått ett spelskickligt och direkt djupledsspel, men att just defensiven sticker ut ännu mer positivt.

- Jag tycker de har fått ett uppsving både med nyförvärven och Nanne (Bergstrand). Det är tydligt att han har gått in och prioriterat försvarsspelets kompakthet och presspel. De är tydligare och aggressivare som enhet.

Det var något som även Kalmar FF:s ytterback Emin Nouri var inne på i en intervju i onsdags med Fotbollskanalen. KFF började i den änden för att ta sig uppåt.

- Vi har lagt ner mycket tid på att vi ska pressa hårdare, löpa mer, och framför allt löpa mer med fart när vi har bollen och inte har bollen. Aggressiviteten och presspelet. Där tycker jag vi höjt oss flera snäpp både i träning och match.

- (Bergstrand) var väldigt tydlig nu när han kom in att prio ett var vi skulle inte jobba så mycket med att utveckla spelet, utan att försöka få det på rätt spår och organisera upp det och vinna matcher. Sedan hur det ser ut är mindre viktigt.

För Malmö FF har det också varit en märkbart defensiv förbättring, framför allt mot Jönköpings Södra och Gif Sundsvall.

Trots MFF:s status som topplag är det ovanligt att laget släpper in såhär få mål. Sedan starten på 2014 har det bara hänt en gång, under förra våren, att laget gått minst tre matcher i rad utan insläppt. Nu hände det trots målvaktsbyte.

- Vi har inte fått spelet att fungera, men vi har krigat för varandra och tänkt ”vi ska fan hålla nollan bakåt”. Sedan har vi sagt att vi alltid kommer göra mål framåt, säger Anton Tinnerholm.

- Vi krigar på, även fasta situationer och allt möjligt bakåt. Vi ska hålla nollan. Johan Dahlin har kommit in och gjort det jäkligt bra.

Det är fortfarande osäkert hur Malmö FF ställer upp med sina ytterbackar mot KFF. Behrang Safari och Tinnerholm hade fysiska problem mot Djurgården, men bägge säger nu att de är friska. Om någon av dem saknas eller är tveksamma lär Andreas Vindheim gå in.

I Malmö FF är frånvaron framför allt för Markus Rosenberg och Carlos Strandberg, medan KFF inte hann få nyförvärven Mikael Dyrestam och Philip Hellquist spelklara. 

Malmö FF och Kalmar FF möter varandra idag klockan 19.00, i en match som går via C More. 

FAKTA

Läget i lagen:

Malmös trupp: Johan Dahlin, Fredrik Andersson, Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, Oscar Lewicki, Bonke Innocent, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Magnus Wolff Eikrem, Kingsley Sarfo, Pawel Cibicki, Alexander Jeremejeff, Jo Inge Berget

Ej uttagna: Markus Rosenberg (avstängd), Carlos Strandberg (ej spelklar), Felipe Carvalho (långtidsskada), Samuel Adrian, Pavle Vagic, Dennis Hadzikadunic

Kalmars trupp: Lucas Hägg Johansson, Ole Söderberg, Emin Nouri, Viktor Elm, Marko Biskupovic, Markus Thorbjörnsson, Viktor Agardius, Stefan Larsson, Harmeet Singh, Melker Hallberg, Calle Johansson, Filip Sachpekidis, Romário, Herman Hallberg, Jonathan Ring, Romário Marques, Papa Diouf, Erton Fejzullahu

Ej uttagna: Mikael Dyrestam (ej spelklar), Philip Hellquist (ej spelklar), Rasmus Elm (skada), Tobias Eriksson (skada), Måns Söderqvist (skada), David Elm (skada), Sebastian Starke Hedlund, Mahmoud Eid, Lumala Abdu, Edvin Crona, Anton Maikkula

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-08-11 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons