Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Malmö om Mehmetis flytt: "Han ville verkligen till Palermo"

Malmö fick Agon Mehmetis flyttbesked för två veckor sedan. Övergången ger visst klirr i kassen.
- Palermo blir skyldiga ett par miljoner, säger Per Ågren till fotbollskanalen.se.

Efter många om och men bekräftar Serie A-klubben den affär som medier och supporterforum spekulerat om sedan i somras. När hans nuvarande kontrakt med MFF löper ut flyttar Agon Mehmeti till Palermo, som ett led i nye transferdirektören Luca Cattanis satsning.

Malmö FF ville in i det sista behålla sin forward, men vid ett möte för två veckor sedan bekräftade han att det blir Syditalien för hans del.

- När vi sågs hade han ett kontraktsförslag från Palermo på bordet, för påsyn och eventuell underskrift. Han berättade att han gärna vill hoppa på den utmaningen, men sedan dess har vi inte pratat mer om saken, så jag har inte fått någon bekräftelse, säger sportchef Per Ågren till fotbollskanalen.se.

Men ni har ändå fått besked om att han inte stannar?
- Ja, det har vi. Så långt komna var vi. Han hade ju också tackat nej till vad vi kunde erbjuda honom. Vi ville gärna ha kvar honom och fortsätta utveckla honom, men han var själv väldigt sugen på att sticka utomlands. Särskilt nu när han hade det här erbjudandet.

Mehmeti går som Bosman, men Malmö blir inte helt lottlöst. Med tanke på att han fostrats sedan ung ålder i föreningen ska ett utbildningsbidrag betalas ut, när väl transfern offentliggörs.

- Jag har inte räknat ut exakt vilken summa det rör sig om, eftersom vi bara läst oss till att övergången är kar. Men det innebär väl att Palermo blir skyldiga oss ett par miljoner ungefär. Det är vad som står till buds, säger Per Ågren.

Publicerad 2011-11-09 kl 22:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons