Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Malmö om motståndet: "Har de säsong nu?"

Torshavn blir MFF:s motståndare i Champions League-kvalet. Men mästarlagets koll på motståndarna från Färöarna är - noll.

- Jag vet verkligen ingenting, jag vet inte ens om de har säsong, om de spelar höst-vår eller hur de gör, säger MFF:s assisterande tränare Anders Palmér till FotbollDirekt.se.

Bland en rad mer eller mindre okända kvalmotståndare blev det alltså färiska Torshavn för MFF - och mästarna har förståeligt nog ingen större koll på motståndet.

- Vi får sätta oss ner och titta på det, men det går säkert bra. Det blir en kul resa iallafall och det känns också som en rätt bra resa att göra. Det hade kunnat vara värre på det viset. Och så börjar vi hemma, det är bra.

Anders Palmér har erfarenhet av Färöarna-motstånd som spelare. På 90-talet var han med på Trelleborgs UEFA-cupäventyr när man slog ut Blackburn och föll knappt mot Lazio. TFF inledde mot färiska Götu.

- Jag kommer inte ihåg mycket, men jag minns att när man sköt bollen över målet så hamnade den i sjön, det var rätt vid havet. Vi får se hur det ser ut nu, om det är en riktigt arena med några läktare eller nåt.

Götu hette motståndaren då - och Trelleborg tog sig vidare med vissa problem, 4-2 totalt. Anders Palmér tror inte att skillnaden mellan MFF och Torshavn är så stor att MFF kan ställa över spelare.

- Visst borde vi väl vinna. Men när det är svårt att värdera motståndet är det lika bra att ställa bästa laget på benen. Vi underskattade ju Thun rätt rejält för några år sedan.   

Torshavn är mitt uppe i sin säsong visar det sig. MFF:s motståndare ligger sexa av tio lag efter tolv omgångar. 

Publicerad 2011-06-20 kl 13:49
Annons
Annons
Annons