Malmö övertygar - vann galen match

Malmö är fortsatt obesegrade efter att ha vunnit en stundtals galen tillställning mot Kalmar. Mål i massor, vändningar och till slut 3-2 till MFF.

I höstas vann Kalmar med 5-4 mot Malmö i en galen match på Fredriksskans. I dag var det nästan lika galet - böljande spel, gott om målchanser, försvarsspel som tränarna säkerligen inte var nöjda med och mål - hela fem stycken.

- Vi försöker alltid spela offensivt och Kalmar går också framåt. Det har lett till att matcherna mellan oss har böljat fram och tillbaka, det i sin ur leder ofta till många målchanser, säger Malmös Daniel Larsson till FotbollDirekt.se.

- Vi är absolut nöjda med resultatet, spelmässigt var det inte lika bra. I första var vi slarviga och Kalmar straffade oss hårt för det.

Kalmar öppnade målskyttet redan i 12:e minuten - Abiola Dauda hade inga problem att överlista Malmös målvakt Johan Dahlin efter att ha blivit frispelad av Daniel Sobralense som var tillbaka från avstängning.
Snabb replik från Malmö genom Edward Ofere - som fick chansen från start för första gången i år - anfallaren behövde bara sätta foten till efter fin framspelning av Guillermo Molins.
Två minuter senare ny Kalmarledning - Tobias Eriksson ryckte förbi sin försvarare och direktsköt in 2-1. Tre mål inom loppet av fem minuter, galet var ordet.

Och matchen var långt ifrån slut där.
Malmös vilt skjutande brasilianare Wilton Figueiredo hittade målet för första gången i år tidigt i andra halvlek - först en fin soloprestation där han drev förbi tre motståndare och sedan ett avigt skott som smet förbi Petter Wastå i Kalmar-målet och Malmö hade kvitterat.

Fem minuter senare fullbordades vändningen då Markus Halsti nickade in en hörna i trängt läge.

- Så som vi vänder i andra är det klart att man är nöjd. Efter vårt ledningsmål tycker jag att vi har bättre koll på dem, det kändes stabilt i andra halvlek, säger Daniel Larsson.

Målmässigt stannade matchen vid 3-2, men det saknades inte chanser för fler mål. Närmast en kvittering kom Sobralense, men hans skott nickades bort på mållinjen av Ulrich Vinzentz.

Malmö fortsätter att övertyga, man är fortsatt obesegrade och skuggar Helsingborg i toppen av tabellen. På onsdag väntar Häcken på Swedbank Stadion för Malmö som har självförtroendet i topp.

- Så är det, speciellt efter en vändning som den här -  det bidrar till vårt starka självförtroende. Men det gäller att vi är ödmjuka inför kommande uppgifter.

Tyngre för Kalmar som ännu är segerlösa i årets allsvenska.