Malmö räddade poäng

Varken Gais eller Malmö FF hade längre kniven på den allsvenska strupen.
Ändå var det två hungriga lag som möttes och spelade 1-1 i Göteborg på fredagen.

Hemmalaget tog ledningen redan i mitten av första halvlek, men gästande Malmö gav inte upp. Trots att Europaplatserna förmodligen hamnade utom räckhåll i och med förlusten mot IFK Göteborg så slet skåningarna något enormt - och till sist kom utdelningen.

-Ingen kan väl säga att det inte var rättvist, konstaterade Gais tränare Alexander Axén efter matchen.

Efter osannolikt många brända chanser fick Malmö en straff som inhopparen Wilton Figueiredo säkert slog in bakom Dime Jankulovski i den 89:e minuten.

-Vi spelade jättebra och skapade många chanser, men målvakten (Jankulovski) gjorde många räddningar. Vi spelade mycket bättre än Gais tycker jag, sade Wilton Figueiredo.

Den före detta Gais-spelaren hade bara varit på planen i åtta minuter när han slog straffen.

-Jag var inte rädd för att misslyckas, jag gillar ansvaret. Jag vet att de skickar mig till Brasilien om jag missar, men fotboll är ansvar.

I och med poängen säkrade Gais - som i praktiken lämnade bottenstriden bakom sig för flera månader sedan - lite i skymundan det allsvenska kontraktet även rent matematiskt.

-Vi fick den här poängen och det var grymt skönt, sade Axén, som berättade att han lät flera av de sina spela småskadade i andra halvlek.

Äran? En mer lukrativ placeringsbonus? Inget av lagen hade väl egentligen mer än så att spela för. Ändå var det två taggade lag som drabbade samman på Gamla Ullevi.

-Jag tycker inte det var svårt att motivera dem i dag, sade Malmös andretränare Hans Gren om sina spelare.

Alexander Axén hängde snabbt på:

-Vi har fel spelare om de har svårt att motivera sig.

Malmö var giftigast inledningsvis och kunde mycket väl ha tagit ledningen. Men efter en trevande start kom Gais igång - och i den 24:e minuten nådde bollen Pär Ericsson strax utanför straffområdet: Anfallaren spelade snabbt vidare till höger där Mattias Lindström kom farande och drog till ett lika hårt som otagbart skott förbi Malmös keeper Dusan Melichárek.

Publicerad 2009-10-23 kl 21:42