Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Malmö-supportrar uppmanar till sångbojkott

Malmö FF:s klacksektion ser ut att vara helt tyst under första halvlek i hemmamatchen mot Örebro i dag. Supportergrupperingar uppmanar nu till sångbojkott i 45 minuter.

Det är Ultras Malmö - supportergrupperingarna Supras Malmö, Rex Scania och Ultrá Brigada Malmö - som i ett uttalande uppmanar MFF-supportrar att vara tysta under de första 45 minuterna i lördagens hemmamatch mot Örebro.

Anledningen? Malmö FF:s nya riktlinjer för arrangörsavstängningar, vilka man gick ut med i torsdags, och att grupperingarna känner sig överlag dåligt behandlade av klubben.

De nya riktlinjerna innebär att man som åskådare inte får främja pyroteknikanvändande genom att till exempel dölja förberedelse eller hantering med hjälp av en flagga.

"Vi har under längre tid fått utstå attacker och tvingats gå i clinch med klubbens ledning och nu har vi fått nog. Man har länge talat gott om en positiv supporterdialog från klubbens håll men en sådan existerar inte. Vi har kontakt men det sker ingen dialog, det förs en monolog", skriver nu Ultras Malmö.

De skriver även:

"Vi kräver förändring. Det håller inte att ena stunden hylla publiken som en bidragande faktor till sportsliga framgångar, för att sedan gång på gång genomföra inskränkande åtgärder mot oss. Vår kärlek till Malmö FF är villkorslös men vårt stöd är det inte."

Därefter uppmanar alltså Ultras Malmö till sångbojkott.

"Vi utlyser härmed en total sångbojkott av första halvlek. Vi kommer inte heller att använda oss utav några visuella medel. Vi uppmanar alla som är trötta på vår lednings inkompetenta hantering av supporterfrågor att sluta upp i den. I andra halvlek visar vi hur vår supporterkultur ska se ut och ger allt för vår klubb och vår kultur", skriver man.

Matchen mellan Malmö FF och Örebro har avspark klockan 16.00.

Publicerad 2015-07-11 kl 13:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons