Malmö tvåa efter drömspel - båda målvakterna skadade

Ett Trelleborg djupt nere i en svacka förlorade på Swedebank Arena.
MFF vann med 2-0 (1-0) där det märkliga var att båda lagens målvakter tvingades kasta in handskarna.
Malmös Johan Dahlins ryggproblem är kända. Nu krånglade ryggen igen.
-Jag var inte så bra i morse men bestämde mig för att försöka, sade Dahlin.

Hans ersättare Dejan Garaca gjorde allsvensk debut efter pausen.
-Skönt att ha den gjord och att vi vann, sade Garaca.
Ett mål, två, tre eller fyra?

Malmö FF radade upp chanser och Trelleborg var långa stunder utspelat. Helt klart räddade Fredrik Persson Trelleborg från rena rama raset.
TFF-målvakten klarade med en fotparad när Guillermo Molins var helt ren.
Och han flög uppe vi krysset på Jiloan Hamads skott.
Ett boll rensades bort på mållinjen.
Men så hände olyckan en kvart före slutsignalen. TFF-målvakten gjorde en lång utrusning och rensade undan bollen från frie, snabbe Daniel Larsson.

Den räddningen kostade.

-Han har haft en korsbandsskada tidigare och sade att det var samma känsla nu, sade tränaren Tom Prahl.
Trelleborg har fortfarande målvaktsettan Viktor Noring på skadelistan. Nu fick tredjevalet Carl Fredrik Wachtmeister hoppa in.
Malmö vann mycket välförtjänt.

Jimmy Durmaz fick drömträff när han sköt in 1-0 efter 25 minuter. Då jublade de flesta av de 16 814 på läktarna.
Och han själv också:
-Vi är bra nu, individuellt skickliga och har tålamod med bollen. Det är skillnaden mot i fjol, sade Jimmy Durmaz.

Malmö mötte nu på hemmaplan Trelleborg för 16:e gången. De tre senaste gångerna har derbyna slutat oavgjorda. MFF har genom åren haft det svårt mot lillebror tre mil söderut.
Nu ligger MFF stabil tvåa i allsvenskan. TFF sist.
-Malmös unga spelare har gått framåt, det syntes väl, de höll ett högre tempo. Vi hängde inte med helt enkelt. Och har inget som är bra just nu, förutom gnistan att kriga. Läget är kämpigt, sade Tom Prahl.

Efter pausen jämnade spelet ut sig något. Men Malmö hade lägen att utöka ledningen.
-Vi fick en liten ansiktslyftning men skapade ingenting.
Guillermo Molins spikade 2-0, med ett par minuter kvar, i väggspel med Daniel Larsson.