Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Malmö tvingades sälja Safari till reapris: ”Hans eget val”

Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se får Malmö FF mellan sju och åtta miljoner kronor för Behrang Safari. Klubbens ordförande Bengt Madsen förklarar att man inte hade något val.
- Spelare på uppgång vill man aldrig bli av med så här. Men det är hans eget val och det får man respektera, säger han till fotbollskanalen.se.

Behrang Safari säljs från Malmö FF till FC Basel för mellan sju och åtta miljoner kronor, kan fotbollskanalen.se avslöja. En billig penning kan tyckas för en 23-årig spelare som gått fram med stormsteg, belönats med en landslagsdebut och dessutom vunnit sm-guld, men faktum är att klubben inte hade något val.

- Han har ett kontrakt som går ut i höst så han hade fritt att förhandla med klubbar, säger Malmö FF:s ordförande Bengt Madsen.

Är ni nöjda med affären? - Nej, spelare på uppgång vill man aldrig bli av med så här. Men det är hans eget val och det får man respektera. Han ville ut i Europa och då var det inget vi kunde göra.

Han hade ett utgående kontrakt och redan i våras stod det klart att han inte vill förlänga, har ni försökt sälja honom sedan dess? - Nej, inte alls. Vi hade snarare gärna sett att han stannade hos oss och förlängde sitt avtal.

Men trots att parterna misslyckats vid förhandlingsbordet och Malmö FF nu tvingats göra sig av med Safari till en billig penning är Madsen tydlig med att de skiljs som vänner.
- Absolut. Det är viktigt att tänka på att han måste få bestämma över sitt eget liv. Det är så här han vill ha det och det respekterar vi.

Den låga prislappen kan dessutom kompenseras av en vidareförsäljningsklausul. En detalj som gett många miljoner när spelare som Zlatan Ibrahimovic, Markus Rosenberg och Afonso Alves bytt klubbar ute i Europa.
- En sådan klausul finns absolut med, bekräftar Madsen.

Publicerad 2008-06-15 kl 18:48
Annons
Annons
Annons