Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
48v

Malmös effektivitet på prov i CL-mötet: "Bättre de sista fem meterna"

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Idag kan en stor del av säsongen avgöras för Malmö FF. Då måste effektiviteten bli bättre.
- Vi har skapat väldigt mycket och släppt till väldigt lite, säger Magnus Pehrsson.

Ikväll klockan 18.00 har Malmö FF sin hittills viktigaste match för året, returmötet borta mot FK Vardar. Efter 1-1 hemma så måste Malmö FF antingen vinna, spela oavgjort och göra minst två mål, eller få 1-1 och vinna efter straffar.

Det finns dock ett stort frågetecken i Malmö FF: kan de vara tillräckligt effektiva? I några av de senaste matcherna har MFF varit överlägsna motståndarna i bland annat avslut (28-6, 28-3, 23-8), men på de tre matcherna vann de en match med uddamålet och fick två oavgjorda.

- Jag kan tycka att AFC-matchen inte var en bra match, sedan tycker jag vi har gjort ganska fina prestationer. Statistik är inte det avgörande, men de här sista tre matcherna har ju sett väldigt, väldigt bra ut på många sätt. Framför allt de två sista, sa Magnus Pehrsson efter söndagens träning.

- Sedan ska vi punktera de där och vara bättre de sista fem meterna.

Malmö FF inledde säsongen som ett målglatt lag, men tappade sedan flytet framåt. Under de tolv senaste tävlingsmatcherna har MFF snittat ett mål per tolfte avslut. Motståndarna har behövt färre än åtta skott.

- Vi har skapat väldigt mycket och släppt till väldigt lite, och det brukar i slutändan leda till att man vinner många matcher.

- Det enkla är ofta det mest vackra, att sparka in den där bollen i mål. Där har vi konstlat till saker, och det har inte bara skett (mot Sirius) eller mot Vardar, utan det har skett tidigare.

Pehrsson själv vill dock inte klumpa ihop defensiven mot IK Sirius (3-3) med de övriga matcherna, och kallar prestationen i den matchen för ”en av våra absolut bästa” för året.

- När jag analyserar så är det något som händer sista tio som är dåliga, där vi ger Sirius en chans de överhuvudtaget inte skulle ha i den matchen.

- Ofta när man slappnar av på olika sätt, med olika typer av beteenden, så kommer det mål.

- Den där bekvämligheten får inte finnas, då blir det väldigt svårt att vinna matcher.

Idag mot FK Vardar har Malmö FF 20 spelare tillgängliga, inkluderat Markus Rosenberg och Behrang Safari som är tillbaka efter skador. Pehrsson sa på presskonferensen på måndagen att bägge är spelklara till FK Vardar.

De enda som inte var uttagningsbara var den skadade duon Alexander Jeremejeff och Felipe Carvalho, samt den i CL ännu inte registrerade duon Johan Dahlin och Kingsley Sarfo.

Truppen: Johan Wiland, Fredrik Andersson, Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Pa Konate, Behrang Safari, Yoshimar Yotún, Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Mattias Svanberg, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget, Pavle Vagic, Markus Rosenberg, Pawel Cibicki

Ej uttagna: Alexander Jeremejeff (skada, ljumske), Felipe Carvalho (långtidsskada, hälsena), Kingsley Sarfo (ej registrerad), Johan Dahlin (ej registrerad), Samuel Adrian, Teddy Bergqvist

Preliminär startelva: Wiland – Tinnerholm, Nielsen, Brorsson, Yotún – Wolff Eikrem, Lewicki, Christiansen, Cibicki – Berget, Rosenberg

Publicerad 2017-07-18 kl 08:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER