Malmös form håller i sig - bröt Åtvidabergs svit

Åtvidaberg kom till Malmö fyllt av självförtroende efter tio poäng på de fyra senaste matcherna. Laget kom dock snabbt ner på jorden. Malmö FF har också stark form, spelade ut bortalaget och vann med 3-1 (2-1).

Åtvidaberg pressades tillbaka från start och 2-1 i paus var siffror i underkant. Malmö hade i första halvlek 11-1 i avslut och 6-1 i avslut på mål.

Åtvidaberg flyttade fram positionerna i andra och hade några vassa lägen i slutet av matchen när MFF ledde med 3-1.

Ribban räddade Åtvidaberg från baklängesmål i den 19:e minuten när Malmös Agon Mehmeti nicktouchade en hörna. I samma minut kom hemmalagets ledningsmål. Ett snyggt väggspel mellan Mehmeti och Daniel Larsson friställde Mehmeti och han rullade säkert in 1-0.

Mehmeti firade målet lite extra. Det har man full förståelse för. Mehmeti gjorde två mål i hemmapremiären mot Örebro i omgång två och har sedan dess varit mållös.

Åtvidaberg är ett effektivt lag, hade ett skott på mål i första halvlek och det gick in. Etuwe Prince Eboagwu sköt vid straffområdeslinjen, bollen styrde på en hemmaförsvarare och ställde Malmömålvakten Johan Dahlin.

Malmö återtog ledningen i 25:e minuten. Backen Ulrich Vinzents sköt ett skott som via en Åtvidabergsförsvarare friställde Guillermo Molins som inte missade det gratisläget.