Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
40v

Malmös fystränare hyllar Vindheim och Tinnerholm: ”Extrem kondition”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Fystränaren Ben Rosen är extra nöjd med Malmö FF:s högerbackar i år. 
- Kraven på våra ytterbackar är väldigt höga och våra ytterbackar klarar av de kraven. 

Tisdagens träning var en av säsongens längsta för Malmö FF, nästan två timmar lång. Efteråt pratade fystränaren Ben Rosen om att det är primärt fyra spelare som har bra fysisk form: Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Anders ”AC” Christiansen, och Oscar Lewicki. 

- Anton är i riktigt bra form just nu. Andreas är i riktigt bra form. De centrala mittfältarna, AC och Oscar... Sättet som vi vill spela i år, med hög press, så måste alla vara i bra form. Om någon inte är det så blir det problem. 

Vad är det som är speciellt bra med Vindheim och Tinnerholm?
- Hur bra de är på att repetera. Jobbet de måste göra då högermittfältaren går så långt inåt, då måste högerbacken springa upp och ner längs hela planen under 90 minuter. Andreas har extrem kondition och har alltid haft det, men i år har han fått ihop allt. Varit frisk och inte skadat sig när han har löpt. Anton fortsätter utvecklas från där han var tidigare. 

- Kraven på våra ytterbackar är väldigt höga och våra ytterbackar klarar av de kraven.

Även laget har haft ett gott år med de fysiska delarna. Huvudtränaren Magnus Pehrsson har tidigare sagt att han slutade kolla på lagets sprintstatistik efter inledningen av säsongen. Den visade oftast att MFF sprang mindre än motståndarna, men att det då förmodligen berodde på att MFF var det mest attackerande laget. Ett försvarande lag springer generellt mer. 

Rosen pratar också om att löp- och sprintsiffrorna för MFF inte skiljer sig markant jämfört med tidigare år, trots att laget vill ha intensivare spelstil. Han lyfter istället fram att spelarnas positionering i presspelet har varit en faktor till att det blir kortare sträckor.

- Vi har så många spelare runt bollen så vi vinner tillbaka bollen så fort. Spelarna måste inte springa så långt när de pressar. Det är inte långa löpningar som måste göras. 

- Jag skulle säga att det är mer intensivt när de jobbar, under kortare perioder av matchen.

Malmö FF har till detta haft få skador under året. Under våren blev det totalt fyra nya skador, varav tre kom när spelarna var på landslagssamlingar. Det blev dock sex nya skador direkt efter uppehållet, även om Jo Inge Berget och Magnus Wolff Eikrem endast missade en match var. 

- Jag tror inte det fanns något där. Det fanns inget jag kunde ta med mig från den perioden. 

- Vi är på en riktigt bra fysisk nivå nu. Vi har väldigt få skador. Fysiskt ser vi bra ut jämfört med alla lag jag varit i. 

Pehrsson har tidigare också pratat om att laget kan ta lediga dagar oftare under hösten än vad de gjorde i våras, samt att det lär bli en lång ledighet efter säsongens slut. Rosen menar att laget inte verkar bli sämre tränat av att träna mindre.

- Jag har jobbat med grupper tidigare där du kan ge dem en dags vila, och sedan kommer de tillbaka och första träningen är alltid en dålig träning. Nu när vi kommer tillbaka efter ledighet är den första träningen ofta den bästa träningen i veckan. Vår grupp passar med att ha lediga dagar, andra grupper reagerar inte bra på det.

Publicerad 2017-08-16 kl 06:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER