Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
48v

Malmös nya succéanfall – Sarfo och Berget: ”Handlar om att få en relation”

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

MALMÖ. Malmö FF har haft anfallsproblem på senare tid, men mot IK Sirius gjorde den nya duon Kingsley Sarfo och Jo Inge Berget tre mål tillsammans.

Malmö FF:s anfallare hade endast gjort ett enda mål på de fem senaste tävlingsmatcherna. Mot IK Sirius valde Magnus Pehrsson att sätta en ny anfallsduo längst fram. 

Kingsley Sarfo placerades som släpande anfallare bakom Jo Inge Berget, och fick därmed göra debut för Malmö FF mot sin förra klubb. Resultatet? Två mål för Berget, ett för Sarfo. Berget är varken van vid att spela toppanfallare eller att göra mål i år. 

- Min roll blir att vara toppstrikern, en typisk nummer nio. (Sarfo) vill vara nere och hämta boll, så då måste jag vara den helt på topp. Det är väl inte en roll jag har haft så mycket innan, men det gick bra. Där handlar det om att göra mål och vara inne i boxen.

Det kändes som att det var tydligare roller mellan er jämfört med mellan dig och Pawel Cibicki senast?

- Då blev det lite lika typer kanske, som både kan gå bak och möta, sedan har vi inte spelat tillräckligt mycket ihop för att det sitter helt ännu. Det är klart, vi har många goda anfallare och det handlar om att få en relation och allt att fungera. Det blev kanske att man tog samma löpningar.

Berget gjorde 1-0 och 2-0 i första halvlek, hans tredje och fjärde mål för året. Sarfo gjorde 3-1-målet och där kunde matchen ha blivit spikad. Han valde inte att fira. 

- Jag tycker inte det är rätt för det är mitt gamla lag, så när jag gjorde mål ville jag visa dem respekt.

Det var dock en tung stämning i mixade zonen efter matchen. Malmö FF hade ledningen med både 2-0 och 3-1, men ändå blev det poängtapp (3-3).

- Då borde vi bara ha kontrollerat matchen istället för att göra väldigt dumma saker. Vi ger (Sirius) det som de skapar på grund av dåliga beslut av oss. Det är inte sånt som ska hända när man leder med 3-1, säger Berget.

- När man gör extra dribblingar och få kontringar emot... När man leder med 3-1 ska man hålla i bollen och inte göra de misstagen. Sedan kan alla göra misstag, men inte på det sättet.

- Tar vi bort felen vi gör är det här en riktigt bra match.

Sarfo hade dock en lite lugnare attityd till poängtappet, även om han också uttryckte besvikelse.

- Det är misstag. Vi gjorde misstag och de gjorde mål. De gjorde misstag där vi gjorde mål. Sån är fotboll.

Se duons tre mål mot Sirius i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-16 kl 08:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER