Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Malmös nye vd laddad: "Ska gräva ner mig i arenans kalkyl"

10å

Per Nilsson har sparkat boll med legendarerna Claes Malmberg och Jan Möller. Nu blir han vd i MFF.
- Roligaste jobbet som finns, säger Nilsson till fotbollskanalen.se.

Förra veckan tillkännagav de nykrönta svenska mästarna att klubbens ekonomiska prognoser för 2010 varit kraftigt missvisande. I stället för ett minusresultat på 10 miljoner kronor drabbades man av det tredubbla – och dåvarande vd:n Pelle Svensson tackade för sig.

ANNONS

På grund av hälsoskäl ansåg han sig inte ha möjlighet att föra tillbaka föreningen på rätt köl igen. Ersättaren Per Nilsson, som bland annat grundat bolaget Human Care, tar över med omedelbar verkan, och sitter på vd-posten åtminstone fram till sommaren.

- Jag är en gnet som börjar med att bilda mig en uppfattning om hur läget ser ut. Det gäller att se över alla kostnader, säger Nilsson till fotbollskanalen.se och förklarar att hans huvudsakliga uppdrag inte blir att lägga sig i den sportsliga verksamheten – utan snarare att skapa förutsättningar för den.

Hur mycket vet du om det ekonomiska läget?
- Ungefär det jag har sett i TV4. Jag har blivit lite mer informerad under helgen. Men i grunden har jag de kunskaperna, säger Nilsson.

Hur kan du tackla de problem som verkar finnas?
- MFF är ju i grunden en ekonomiskt stark förening, det ska man komma ihåg. Men första steget för mig blir att sätta mig in i själva verksamheten. Det här är ju inte ett vanligt industriföretag. Jag måste få en korrekt bild över hur allt fungerar med spelarförsäljningar och -köp, hur man gör avskrivningar och så vidare.

ANNONS

Vilka kostnader kan man primärt titta på?
- Självklart ska jag gräva ner mig i arenans kalkyl. Tittar man på vad som skiljer oss från hur det såg ut för fem år sedan är det ju tydligt att arenan är en sådan faktor. Är det så att frn belastar oss eller inte? Den typen av kunskap måste jag skaffa mig i det närmaste.

Blir det din uppgift att fylla arenan med andra evenemang än Malmös matcher?
- Det vore förmätet av mig att dra sådana slutsatser redan i det här skedet. Däremot borde det finnas en potential, eftersom arenan är så pass ny. Men det får jag återkomma till.

Vad säger du om organisationen och personalstyrkan i övrigt, kan det bli aktuellt med förändringar där?
- Några sådana signaler har jag inte fått, och det är heller ingenting jag planerar. Jag vet ju dessutom inte i detalj hur situationen är ännu.

ANNONS

Hur ser du på att fortsätta även på längre sikt, efter att ditt mandat går ut till sommaren?
- MFF ska välja den bästa vd de kan få på lång sikt, och nu var jag tillgänglig på kort sikt till att börja med. Men om det visar sig att detta är lika roligt som det verkar, då står jag nog till förfogande för en diskussion, absolut. Men det är inte ens på agendan ännu. Däremot kan jag på förhand inte tänka mig ett roligare jobb.

Vilken bakgrund har du i Malmö FF?
- Jag är en åskådare och allmänt idrottsintresserad. Som liten spelade jag med Jan Möller och Claes Malmberg som var med i 79-gänget. Men det var inte i Malmö FF, där platsade jag inte ens på pojklagsnivå. Jag är en usel fotbollsspelare.

Publicerad 2011-02-07 kl 17:52
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto