Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Malmös "Pep" kan förlänga: "Ska fundera på saken"

En doldis för många utanför Skåne.
Men den här 32-åringen har stor del i SM-guldet.
Andretränaren Josep Clotet Ruiz.
- Det finns stor potential i det här laget, säger han.

Ruiz kom till klubben i vintras och ersatte Roland Nilssons tidigare partner Hans Gren. Mixen mellan Ruiz spanskinspirerade syn på fotboll och den svensk-brittiska skola som Nilsson företräder ledde hela vägen fram till guld.

Men det är inte säkert att samarbetet blir mer än ettårigt.

- Jag ska fira först, sedan blir det semester. Jag kan tänka mig att stanna, men det är något jag måste diskutera med min familj.

Den som hela tiden har bott kvar hemma i Barcelona.

- Jag har varit ensam här och de där och det är inte lätt att kombinera fotbollen med familjelivet.

- Jag vill att vi ska komma fram till ett beslut så fort som möjligt.

Framgången och det goda samarbetet med Nilsson och spelarna kommer Ruiz att lägga stor vikt vid när han bestämmer sig för att stanna eller inte.

- Det är klart att det bidrar, säger han.

När Malmö vann allsvenskan 2004 hette det att det skulle slås mynt av framgången. Blicken lyftes mot Europa, mot Champions league och de stora inkomster som skulle garantera ännu större satsningar. En ny era skulle byggas.

MFF hade inget emot smeknamnet Real Malmö.

En helt annan verklighet väntade. Spelare kom och gick, inre slitningar rev sönder klubben. De senaste åren Malmö FF varit synonymt med ett ständigt underpresterande, tränarbyten, tveksamma värvningar och allmän misstro.

Real Malmö blev ett öknamn.

Roland Nilsson värvades till säsongen 2008 med rykte om sig att vara en lagbyggare efter framgångarna med Gais.

Två mittenplaceringar följde.

I år har allt lossnat och de framförallt tack vare ett ungdomsgäng som mognat och som samtidigt har fått både förtroende och ansvar.

Svensk fotbolls plats i den internationella näringskedjan är nu den att så fort ett lag når framgång blir det sönderköpt.

Som Kalmar FF 2008 och AIK i fjol.

- Det är något som kan hända, men den här klubben måste dra fördel av det här läget. Det finns en god struktur i den här klubben, säger Ruiz.

Hasse Borg, tidigare sportchef, numera konsult åt kubben med inriktning på spelaraffärer, är fullt medveten om att risken är stor att flertal av söndagens mästare inte spelar på Swedbank stadion hela nästa säsong.

Men någon spelarflykt är han inte rädd för.

- Det ser bra ut inför nästa år. Även internationella klubbar är numera försiktigare med att ta spelare. De vill vara mer säkra på att de håller internationellt. Vi försöker också övertala spelarna att chansen ökar att få ett bättre anbud om man spelar i Europa, säger Borg till TT.

De flesta talanger står redan under kontrakt. Tanken är att försöka förlänga kontrakten med ytterligare några år.

- Vi jobbar hårt med att tidigt förlänga kontrakten med spelare som redan står under kontrakt. Det gäller främst de unga spelarna.

TT

Publicerad 2010-11-07 kl 23:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons