GÖTEBORG. Ali Youssef gjorde sitt första allsvenska mål i år mot AIK.
Detta dagar efter den senaste dödsskjutningen i hans Biskopsgården.
- Det är synd om alla som dör, säger 20-åringen till Fotbollskanalen.

Se Sporten med målen från matchen i spelaren.

Ali Youssef hade gjort fyra inhopp i årets allsvenska men inte fått starta någon gång. Mot AIK på hemmaplan kom chansen att ersätta den avstängde Alexander Jeremejeff i anfallet, och Youssef såg till att ta den. Vid ställningen 0-0 i första halvlek tvingade anfallaren AIK:s målvakt Budomir Janosevic till en stark räddning.

Men efter pausen tog BK Häcken över matchen och gjorde mål genom Patrik Wålemark efter en hörna i den 47:e minuten. Tre minuter senare vann Youssef en löpduell mot Per Karlsson och placerade i sitt första mål för säsongen.

- Det känns riktigt skönt, roligt, säger Youssef.

- Jag missade det första läget i första halvlek och tänkte: shit, jag måste göra mål nu. Jag kan inte missa det här! Jag var lite stressad och tänkte att om jag missar så kanske de gör mål om några minuter.

Han kommer stärkt från en landslagssamling med Tunisien förra månaden. Där fick han hoppa in och debutera under träningslandskamperna mot Mali och Demokratiska republiken Kongo.

- Jag har fått bra självförtroende och varit borta med landslaget under ledigheten. Jag känner mig redo och självförtroendet byggs upp. Det känns bra, säger Youssef.

Häcken-produkten Ali Youssef är uppvuxen och bor i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Platsen där en polisman sköts till döds i onsdags. Den mördade hedrades med en tyst minut inför dagens match på Bravida Arena, och Youssef får frågan om han blivit påverkad av stämningen de senaste dagarna:

- Nej alltså, det här har pågått länge. Man har blivit lite van. Men självklart känner man av det lite - annars, nej. Jag tänker inte på det så mycket. Jag spelar fotboll, jag gör min grej, säger anfallaren.

Du blev inte förvånad att det blev en tyst minut efter det här?
- Jo, fan, det är jättesynd att det blivit så som det blev - och självklart kan man ta tag i det här. Det är synd, det är synd om alla som dör.

Häcken klättrar från jumboplatsen till säker mark i och med segern. Med nio poäng är de en pinne före Östersund på kvalplatsen.

Publicerad 2021-07-04 kl 19:54