Målsprutan Avdic om resultatet: Tungt att bara få en poäng

Med sina två mål räddade han en poäng hemma mot Malmö.
Toppmötet slutade 2-2.

Det högkvalitativa toppmötet slutade 2-2.

Allsvenskans två målgladaste lag gjorde upp på Borås Arena. En tillställning som förmodligen var det bästa allsvenskan bjudit på i år. Tempot var uppskruvat på max redan från start, underlaget perfekt - det var ju konstgräs - och kvaliteten hög på spelarnas prestationer.

-Det var en otroligt underhållande och stark match. Det var bra för allsvenskan att få en sådan här match, sade Elfsborgs tränare Magnus Haglund efteråt.

De 10 186 åskådarna fick bland annat bevittna fyra vackra mål, flera missade frilägen, en straffmiss, en stekhet skyttekung och en omöjlig nick i slutsekunden av James Keene.

Från början var det Malmö som kopplade greppet. Gästerna gick ifrån till 2-0 efter en ny kalasträff av Jimmy Durmaz och en grym omställning som avslutades av Wilton Figueiredo. Elfsborg kontrade dock omgående. Minuten senare reducerade Denni Avdic efter en fantastisk soloprestation av Emir Bajrami.

Duon hann i andra halvlek att missa var sitt friläge i Elfsborgs enorma jakt på kvittering. Mitt i pressen fick Malmö straff. Men Joakim Wulff knep brassen Wilton Figueiredos straff.

-Vi kan punktera matchen där men i stället blir spelarna lite besvikna och går ner sig lite grann, sade MFF:s tränare Roland Nilsson.

I den 86:e minuten fick i stället Elfsborg straff efter att Daniel Andersson fått bollen på armen. Denni Avdic stegade fram och sköt i 2-2.

-Ärligt talat var jag oerhört nervös. Jag och (Daniel) Nordmark brukar träna på straffar men det är en jäkla skillnad att slå en i en match. Den var viktig, vi fick en poäng, men nu är vi ändå besvikna då vi skapade så oerhört många chanser. Det känns lite tungt att bara få en poäng, sade Avdic som nu är uppe i nio fullträffar.

På övertid lyckades James Keene dessutom med konststycket att nicka över, mindre än en meter från mål. Men det var inte bara Elfsborgsspelarna som var besvikna.

-Det känns bittert. När vi fick straff kändes det som att vi kunde vinna. Det är klart att man blir förbannad. Men oavgjort var väl inte orättvist trots allt, sade Malmös lagkapten Daniel Andersson.

Tvåan Malmö ligger trots poängtappet sju poäng före Elfsborg efter elva spelade omgångar.

-Kan vi upprätthålla den här klassen hela säsongen kan vi få ett bra resultat. Vi får fortsätta att tuffa på, sade Magnus Haglund.

Publicerad 2010-05-05 kl 22:05