Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Målsprutan om succén: Hade stort självförtroende innan också

Nio mål på elva matcher. Denni Avdic har tagit Allsvenskan med storm detta år.
– Jag känner ingen större skillnad, jag har haft bra självförtroende innan också, säger han till fotbollskanalen.se.

Förra säsongen gjorde Avdic tre mål för sitt Elfsborg, och spelet gick stundtals trögt. Den här säsongen har förändringen varit total. Med nio mål leder han Allsvenskans skytteliga – och kan äntligen njuta av att spela fotboll.

– Nu när det går bättre släpper pressen lite mer, förväntningarna kanske höjs, men pressen från mig själv släpper och jag kan njuta lite mer ute på planen.

Husqvarnasonen Avdic kom fram 2008 när han gjorde sina första mål för Elfsborg, som 20-åring. När han var yngre tyckte han att det var svårt att leva upp till hans egna och omgivningens förväntningar.

– Det har alltid varit mycket snack om att man är en stor talang, bla bla bla, hit och dit, och man ville bevisa att det stämmer. Och vill man för mycket blir det ofta fel.

Men hur förklarar du att det börjat gå så bra?

– Jag har ingen aning faktiskt. Jag tror väl att jag mognat i spelet och som människa. Det syns på hur man spelar, man springer inte omkring och jagar boll. Man ska göra sitt jobb och hålla sig på sin position. Förr kanske man ville vara med och visa så mycket och ha boll hela tiden. Typiska misstag man gör när man är yngre.

Vanligtvis när en ung svensk spelare kommer fram och gör några mål, dröjer det inte lång tid innan rykten om utlandsflytt börjar florera. Avdic menar dock att han inte hört något, eller vill höra något – även om spel utanför Sverige är en ambition.

– Som alla unga spelare vill man bli proffs någon gång. Drömmen är väl att spela i Italien, i Milan. Men det är en bit kvar, om man säger så.
Pippo Inzaghi får pensionera sig först?
– Ja, eller hur. Men det gör han aldrig.

Publicerad 2010-05-06 kl 13:41
Annons
Annons
Annons