POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Målvaktsdoldisen bäst: Jag är en toppmålvakt

Abbas Hassan leder målvaktsligan. Själv har han ingen aning om att han är landets statistiskt bäste målvakt.
- Helt ärligt, det visste jag verkligen inte om men när allt fungerar är jag en toppmålvakt.

Abbas Hassan kan vara på väg mot ett efterlängtat genombrott. Efter flera år som andrahandsval i både Elfsborg och danska Ålborg har han nu till sist fått chansen som etta i Norrköping - och succé.

Hassan är i ledning i målvaktsligan tillsammans med Helsingborgs Pär Hansson med 85 i räddningsprocent och två hållna nollor. Bara fyra insläppta mål i fem matcher.

- Det har börjat bra och ja det här är nog den kanske starkaste perioden jag har haft hittills i min karriär, säger Abbas Hassan till FotbollDirekt.se.

- Skillnaden från tidigare? Att jag fått förtroendet. Det kände jag direkt från janne (Andersson). Allvarligt, i Ålborg vågade tränaren aldrig ge mig chansen och vad ska man då göra - om du inte får chansen att visa upp dig?

Statistiskt är du landets just nu bäste målvakt - vad har du för personliga mål? - Fungerar allt och jag slipper skador så vet jag att jag är en toppmålvakt. Det vet jag. Jag är bara 26 år och vet att jag har tid på mig.

Men det är många år som har gått förlorade i Elfsborg och Ålborg - hur har du haft det? - Men det har varit jobbigt. Det enda jag har kunnat tänka på är att en riktig chans måste komma och att jag då ska ta den - och det har den gjort - och jag har tagit den.

Och skadan som gjort att han missat tre matcher i rad på slutet ska nu också vara borta. Hassan spelar igen borta mot Syrianska härnäst.

- Det tror jag. Blir jag bara uttagen så är det inga problem. Jag spelade en b-lagsmatch i måndags och kände ingenting alls av bristningen i ljumsken.

Okej. Till sist. Vem är i dina ögon allsvenskans bäste målvakt? - Jesper Christiansen. Först och främst för hans pondus. Det finns inget viktigare hos en målvakt än pondus. Men också för så bra han är med fötterna och som han äger straffområdet.

 

Publicerad 2011-05-19 kl 13:14
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå