POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Målvaktstalang vill stanna i MFF: "Kan utmana Dahlin"

Foto: Bildbyrån.

Marko Johansson har i två år varit utlånad till Trelleborg.
Nu återvänder han till MFF med målet att bli förstemålvakt. 
- Jag vet vad jag har att handskas med, säger han till Fotbollskanalen. 

Malmö FF:s talangfulle målvakt Marko Johansson, 20, var i fjol och i år utlånad till Trelleborg för att få kontinuerligt med speltid i superettan och i allsvenskan. Efter att laget i höst ramlade ur allsvenskan, så meddelade i dag TFF att Johansson lämnar föreningen. 

Han ser själv tillbaka på två bra år i föreningen.

- Det har varit två fina säsonger, speciellt första året. Jag fick chansen av Patrick Winqvist och gjorde det bra, samtidigt som vi tog oss upp till allsvenskan. Vi visste att det skulle bli tufft, men hängde med bra fram till sommaruppehållet. Sedan blev det en dipp för hela laget. Jag har däremot fått mer rutin under de här två åren och har fått jobba med det psykiska, både när det gått bra och dåligt. Jag har kommit ett bra steg på vägen under de här två åren, säger Marko Johansson till Fotbollskanalen. 

Johansson har kontrakt med Malmö FF över 2020, men kopplades i somras ihop med en flytt till Roma. Nu berättar 20-åringen att han är inställd på att stanna i MFF. 

- Jag ska återvända till Malmö som det ser ut just nu, men målet är att gå till Malmö, även om man inte vet vad som händer, säger han. 

- Det var smickrande att det fanns intresse, men jag var under kontrakt med Trelleborg och hade mina fötter där och spelade där. Det är klart att det är smickrande, men jag hade bara fokus på att göra det bra i TFF och jag är hellre i Malmö än att sticka utomlands. Det gäller att ha tålamod, fortsätter han. 

Även om han mest troligt går in i nästa säsong som andremålvakt bakom Johan Dahlin, så ser han en möjlighet att ta upp kampen om att bli förstemålvakt. 

- Det är klart att det blir en ny utmaning, men jag gillar utmaningar och har haft två bra år i Trelleborg. Jag har fått spela och utvecklats, så att jag nu kan utmana Johan. Han är en jätteduktig målvakt, men jag har också haft Robin Olsen och Johan Wiland framför mig, så jag vet vad jag har att handskas med. Det blir en rolig utmaning, säger han.  

- Allting hänger på mig själv. Det gäller att jobba hårt och har man en bra träningsmiljö runt omkring sig, så kan det bli så (att han blir förstemålvakt). Malmö är inget dåligt lag. De slog Besiktas i går och tog sig vidare, det är klart att man kommer att utvecklas. Johan har också varit med länge, så jag kan lära mig mycket av honom. Det är ett plus i kanten för min del, att jag kommer att lära mig väldigt mycket, fortsätter han. 

Johansson är för stunden på semester utomlands, men följde förstås MFF:s möte med Besiktas som innebar att laget tog sig vidare till slutspel i Europa League. 

- Vi satt på en restaurang och såg matchen. Det var väldigt skönt och roligt, även om man inte var där. Vi förtjänade det, säger han. 

Vilka ser du helst att ni lottas mot på måndag?
- Det spelar ingen roll. Vilka vi än möter, så kan vi slå alla lag. 

Johansson blev i år noterad för 29 framträdanden i allsvenskan. 

Publicerad 2018-12-14 kl 19:27
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå