Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Målvaktstalangen: "Bästa insatsen hittills"

Storebror Johan har redan gjort sig ett namn. Nu är det dags för folk att börja lägga förnamnet Erik på minnet  21-årige Erik Dahlin var lyrisk över sin insats mot Kalmar.

- Matchen idag var nog min bästa insats den här säsongen. Det kan jag inte sticka under stol med, säger Dahlin till Göteborgsposten.

Erik Dahlin har länge fått stå i skuggan av brodern Johan, som spelar i Malmö FF och som varit stabil U21-landslagsmålvakt. Men nu har Erik också börjat ta för sig. Andra raka nollan kom mot Kalmar på lördagen.
- Jag är mest nöjd med helheten. Backlinjen har fungerat bättre och bättre, trots att vi har bytt flera spelare, säger Dahlin på typiskt svenskt blygsamt vis.

Dahlin har i IFK Göteborg fått finna sig i att vara andremålvakt bakom Marcus Sandberg. Men efter att denne gjort en räcka ojämna insatser fick Dahlin chansen och tränaren Jonas Olsson är nöjd med Dahlins inställning.
- Erik har gjort det som så många andra inte gör, nämligen att bara köra på och inte tycka synd om sig själv. Han gnäller aldrig och har lagt ner jättemycket tid på att träna extra, säger Olsson.

Och förtroendet är stort från tränarens sida. Dahlin har råd att kosta på sig några mindre bra insatser och ändå få fortsätta mellan stolparna.
- Jag sade till Erik att nu får du stå ett par matcher, oavsett om du kastar in bollarna.

Publicerad 2011-08-28 kl 11:00
Annons
Annons
Annons