Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Man City i all ära…”Men Elfsborg mitt livs beslut”

Kenneth Höie borta ur bilden - nu ska allsvenskans mest välmeriterade målvakt visa upp sig på allvar i Elfsborg.
- Flytten till Elfsborg har varit mitt livs bästa beslut, säger Kevin Stuhr Ellegaard.

Kevin Stuhr Ellegaard har en brokig karriär bakom sig – tunga klubbnamn, som Manchester City, Hertha Berlin och Heerenveen finns på CV:et, men speltiden har varit skral. Han lämnade hemlandet Danmark och Nordsjaelland redan som 17-åring 2001 – Stuhr Ellegaard hade gjort succé i Nordsjaelland, men att han skulle gå in och ta en plats som förstemålvakt var mycket begärt mot namn som David James, David Seaman och Peter Schmeichel.

– I City handlade det inte om konkurrens, det var snarare en omöjlighet. Jag trodde inte på allvar att jag skulle slå igenom där, jag åkte för att lära mig. Det var utvecklande att träna med Anelka och Fowler, men det blev också väldigt tydligt när det var dags att dra därifrån, säger Kevin Stuhr Ellegaard till Borås Tidning.

Han stannade i City fyra år – åtta Premier League-matcher och fyra FA-cupmatcher blev facit. 2005 drog han till Hertha Berlin där han hoppades bli förstemålvakt. Men det blev tunnsått med speltid också där och via Randers drog han vidare till Heerenveen. Efter en förstasäsong med mycket speltid 2010-2011 fick han ändå inte fortsätta när kontraktet gick ut – klubben hade dålig ekonomi och plötsligt var han klubblös.

– Jag hade anbud från Grekland och Turkiet, men jag ville inte. Jag och min fru hade precis fått en son och jag ville inte flytta så långt. Jag letade efter en trygg klubb från en stad där jag kunde känna mig hemma, och till slut kom den till mig, säger han.

Den klubben blev Elfsborg – i december träffade han klubbchefen Stefan Andreasson och det kändes rätt direkt. Men just innan säsongen startade blev han tumskadad – Kenneth Höie kom in och gjorde succé.

Nu är dock lånet av Höie utspelat och Elfsborg har gjort sitt val – det är Stuhr Ellegaard. Dansken förklarar hur perfekt livet utanför planen blivit; sonen har börjat på en förskola och frun har fått jobb på Gina Tricot.

– Livet utanför planen är så viktigt för mig. Trots att jag bara spelat en enda match, så kan jag säga att flytten till Elfsborg har varit mitt livs bästa beslut. Jag är säker på att det kommer att synas på planen också, säger han.

Publicerad 2012-06-29 kl 13:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons