Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Man Citys villkor fällde Guidetti-affären

Manchester Citys tuffa villkor fick Djurgården att dra sig ur Guidetti-affären. DIF:s ledning ville ha ett långtidskontrakt men fick blankt nej och till sist kalla fötter.

- Det stämmer att vi ville ha ett betydligt längre kontrakt men att Manchester City hela tiden sagt nej till det, avslöjar Djurgårdens sportchef Stefan Alvén för FotbollDirekt.se.

- Vi vill fortfarande ha John men för hela säsongen, eller längre. Men det har inte varit möjligt. Han är en kanonkille men vi har till sist kommit fram till att två månader blir för kort tid för honom som så ung att komma in i vårt lag.

Djurgårdens flera månader långa arbete med att få Manchester Citys John Guidetti fick i går kväll ett hastigt slut när det stod klart att övergången inte skulle gå igenom.
Men det berodde inte på UEFA och att ärendet inte skulle hinna behandlas i tid. Istället fick Djurgården till sist kalla fötter - men inte för att inte Guidetti skulle hålla måttet - utan för att ett 60-dagarslån till sist sågs som för kortsiktigt.

- Det är en samlad helhetsbedömning som ligger bakom beslutet, men visst är det mest det som spelat in, fortsätter Stefan Alvén.

Och det ser inte ut att ha varit pengar som fick Djurgården att låta Guidetti vara. Enligt vad FotbollDirekt.se erfar så ville verkligen Man City-svensken till Djurgården och hade högst normala lönekrav.

- Det stämmer. Hans lön hade varit högst rimlig så det är inte det som det har fallit på. Vi ville helt enkelt ha ett längre kontrakt men det ville inte City gå med på.

- Men det här är en väldigt seriös spelare som vi kommer att fortsätta att följa. En kanonkille, väldigt seriös och spännande.

Ola Gustavsson


 

Publicerad 2010-04-01 kl 15:49
Annons
Annons
Annons