Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

“Man gör en sådan match på tio år”

0-5-förlust mot Häcken senast. Nu är Malmö ute efter revansch.
– Förra matchen var en kollaps, säger MFF:s Pontus Jansson.

Det var i allsvenskans andra omgång tidigare i år som Malmö blev rejält förnedrade borta mot Häcken. Slutresultatet skrevs till 5-0 och i dag ställs lagen mot varandra igen.

– Det ska bli skönt med match igen. Vi är inne i ett bra “flow”. Det känns som att många i vårt lag har hittat en hög form och vi funkar bra som lag, framförallt hemma. Men vi har även kommit igång borta och nu är det roligt att spela match och gå till träningen, säger MFF:s nyckelspelare och mittback Pontus Jansson till FotbollDirekt.se.

– Man känner lite revanschlust nu och förra matchen blir som en extra tändvätska, fortsätter han.

Tror du att det kommer att bli en helt annorlunda match nu, med tanke på att ni har hemmaplan?

– Ja, det tror jag. Förra matchen var en kollaps. Man spelar en sådan match på tio år. Nu blir det nog en annan match. Bilden man får upp i huvudet är att vi tar tag i matchen, säger Jansson.

Känns det som att ni har lärt er vad ni måste se upp med hos Häcken efter den matchen?

– Det är klart. Vi vet att Häcken är bra och vi får akta oss för det som de är bra på. Det är ett bollskickligt och det kan nog bli en bra match. Vi får se hur stor respekt de har för oss när de kommer hit, men de kanske fortsätter att spela fotboll, och det är kul att se att de brukar göra det.

Ni känns stabilare nu än under vårsäsongen?

– Ja, det tycker jag att vi är. Vi började om på nytt med Rikard (Norling, tränare) i vintras då han fick leda sin första försäsong. Jag ska inte säga att det fanns många som var mätta då, för det kanske inte är rätt ord. Men många hade vunnit SM-guld och vi hade gjort det hyfsat i Europa, så vi hade inte riktigt den där hungern. Men nu har vi börjat vinna och det känns som att vi har den där hungern inom oss igen, säger 21-åringen.

Publicerad 2012-08-05 kl 12:02
Annons
Annons
Annons