Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Många vill ha Jannes jobb: "Tränare har hört av sig"

Bara ett dygn har passerat sedan Halmstads BK och Janne Andersson gick skilda vägar, men redan nu har flera tränare på eget initiativ hört av sig till HBK och erbjudit sin tjänster.

- HBK verkar vara en attraktiv klubb att verka i. Redan har några tränare själva hört av sig och gjort en intresseanmälan, säger Halmstads ordförande Ingemar Broström till FotbollDirekt.se.

Efter sex år som huvudtränare och hela 21 säsonger i föreningen så lämnade Janne Andersson sitt jobb under fredagen. Ordförande Broström garanterar att de inte har börjat jobba med någon ny tränare förrän det blev helt klart att Andersson skulle avgå från sin post. Trots det har några tränare själva hört av sig, plus att HBK också har hunnit kontaktat några potentiella namn.
- Ja, vi tittar runt och har våra tentakler ute. Samtidigt är det här fortfarande ganska nytt.

Hur många tränare har ni varit i kontakt med? - Det kommenterar jag inte, svarar Broström.

På den svenska tränarmarknaden finns just nu många intressanta namn lediga. Exempelvis Tony Gustavsson, Rikard Norling, Hasse Eklund och Andrée Jeglertz. Dessutom finns redan rutinerade Lasse Jacobsson i föreningen. Under den föregående säsongen var han assisterande till Janne Andersson. Det är dock inte aktuellt att anställa Jacobsson som chefstränare.
- I det här läget vill söka något externt, men Lasse är en mycket kompentent tränare och vi räknar med att han blir kvar.

När vill ni ha löst tränarfrågan? - Så snart som det är möjligt, men senast till den 7 januari när vi kör igång igen, säger Ingemar Broström.

Publicerad 2009-11-28 kl 11:42
Annons
Annons
Annons