POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Mångmiljonärens namnförslag till nya Påskbergsvallen: "Det blir en snackis"

Foto: Bildbyrån

Varbergs kommun meddelade nyligen att ett nytt namn till Påskbergsvallen ska säljas ut.
Nu kommer mångmiljonären Lasse Diding med ett, enligt honom, självklart förslag.
Vad sägs om "Leninstadion"?

Ett nytt namn på Påskbergsvallen i Varberg kan snart klubbas då kommunen har meddelat att namnet är till salu och frågar man kommundirektören Carl Bartler är namnet värt cirka 600 000 kronor. Något som den lokala entreprenören och mångmiljonören Lasse Diding vill slå till på samtidigt som han har ett aningen udda namnförslag: Leninstadion.

- Nej, det är inte en kupp. Normalt tycker jag att det är lättare och mer intressant att sponsra kultur än sport, men att Varbergs Bois ska göra sin första säsong i Allsvenskan gör att det blir ett sanslöst stort intresse för namnet på arenan. Det blir en snackis, förklarar Lasse Diding för Hallands Nyheter och fortsätter:

Det skulle jag gärna vara med om. 600 000 kronor för ett år är det värt om den får heta Leninstadion, svarar Diding till Hallands Nyheter.

På kommunen är de inte lika entusiastiska gällande Didings namnförslag.

Det finns inte på kartan. Det är helt uteslutet, säger kommunstyrelsen ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M) och fortsätter:

- Det är inte den som betalar mest som får köpa namnet, utan vi ska hitta ett namn som Varbergsborna tycker är bra och som inte heller bara handlar om fotboll.

Även första vice ordförande Christofer Bergenblock (C) är kritisk då de inte vill att Varberg Bois ska förknippas med Sovjetunionens första ledare.

Det är fullständigt otänkbart att döpa arenan efter tyranner, massmördare och diktatorer. Det finns humanistiska värden som står högre i kurs än Didings miljoner. Arenans namn ska ge kommunen en inkomst och stärka Varberg som varumärke, säger Christofer Bergenblock.

Men Lasse Diding tror lika hårt på sitt förslag.

Den 22 april i år skulle Lenin ha fyllt 150 år, så det passar ju perfekt, säger Lasse Diding.

Publicerad 2020-02-09 kl 20:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå